Ημερίδα για τη Συνδυαστική Ογκολογία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Ημερίδα με θέμα «Έρευνα και Εκπαίδευση για προώθηση και ενδυνάμωση της Συνδυαστικής Ογκολογίας διεθνώς», διοργανώνουν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ο σύνδεσμος Συνδυαστικής Ογκολογίας (SIO), το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας για τον Καρκίνο (CARIC) του ΤΕΠΑΚ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου 2023, στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος( Αμφιθέατρο 1).

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε αυτή τη σημαντική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου» αναφέρει η Επικεφαλής του τμήματος Συνδυαστικής Ογκολογίας στο  Γερμανικό Ογκολογικό Κύπρου,  Δρ Κωνσταντίνα Στυλιανού, σημειώνοντας πως «σε αυτό το εργαστήριο έρευνας και εκπαίδευσης συμμετέχουν καταξιωμένοι ερευνητές, μελετητές και γιατροί του τομέα της συνδυαστικής ογκολογίας από όλο τον κόσμο».

«Στόχος μας», όπως αναφέρει η Δρ Στυλιανού, «είναι να παρέχουμε ένα ενθαρρυντικό κλίμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ευκαιρίες για συνεργασίες για έρευνα και ανταλλαγή πολύτιμων γνώσεων σχετικά με τη συνδυαστική ογκολογία στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο».

«Η μελέτες γύρω από την συνδυαστική ογκολογία βρίσκονται στο επίκεντρο της κατανόησης της θεραπείας του καρκίνου και της περίθαλψης των ασθενών. Ενσωματώνοντας συμβατικές προσεγγίσεις με συμπληρωματικές θεραπείες και ολιστικές πρακτικές, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη συνολική ευημερία των ασθενών με καρκίνο και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της θεραπείας. Αυτό το εργαστήριο προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για την ανταλλαγή των πιο πρόσφατων ερευνητικών ευρημάτων, τη διερεύνηση καινοτόμων μεθοδολογιών και τη συζήτηση των ανερχόμενων τάσεων σε αυτόν τον δυναμικό τομέα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τη Δρ Στυλιανού, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, να εμπλακούν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να δουν ερευνητικά αποτελέσματα από όλο τον κόσμο. «Έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξατομικευμένης ιατρικής, των νέων τρόπων θεραπείας, των παρεμβάσεων μυαλού-σώματος, της υποστηρικτικής φροντίδας, της επιβίωσης και πολλά άλλα. Είμαστε βέβαιοι η ημερίδα αυτή θα προωθήσει ουσιαστικές συνεργασίες και θα πυροδοτήσει νέες ιδέες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της συνδυαστικής ογκολογικής έρευνας», σημειώνει.

Εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, αναφέρει περαιτέρω, «έχουμε οργανώσει κοινωνικές εκδηλώσεις και ευκαιρίες δικτύωσης για να διευκολύνουμε την ανταλλαγή ιδεών και να προωθήσουμε τη συναδελφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων».

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους/όλες τους συμμετέχοντες/χουσες, τους/τις φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ, τους εισηγητές/τριες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του εργαστηρίου. Η τεχνογνωσία, η αφοσίωση και το πάθος σας για την έρευνα αποτελούν ανεκτίμητα στοιχεία που αναμφίβολα θα οδηγήσουν την πρόοδο στην συνδυαστική ογκολογία», αναφέρει η Επικεφαλής του τμήματος Συνδυαστικής Ογκολογίας στο  Γερμανικό Ογκολογικό Κύπρου.

«Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να μοιραστούμε γνώσεις και να πυροδοτήσουμε την καινοτομία που θα διαμορφώσει το μέλλον της έρευνας και των θεραπειών της του καρκίνου», καταλήγει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











444