Η πορεία των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και οι προεκτάσεις στην κοινωνία


Θα παρουσιαστούν στην 7η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας του ΤΕΠΑΚ

H πορεία των μέχρι τώρα μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τα μέτρα για τον χειμώνα, όπως και οι προεκτάσεις της πανδημίας στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου, αλλά και στα παιδιά θα παρουσιαστούν στην 7η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας,η οποίαδιοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης και η Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, ∆ρ. Αικατερίνη Λαμπρινού. H φετινή ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιδημιολογίας Πεδίου και του επιστημονικού της δικτύου της, στο οποίο, το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου είναι Μέλος, και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής.

Η θεματική της ημερίδας είναι «Διαχείριση ρίσκου δημόσιας υγείας στην εποχή της πανδημίας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 11 Οκτωβρίου 2021, από τις 17:30 μέχρι τις 20:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom με προφορικές παρουσιάσεις από 4 ομιλητές και με συζήτηση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://bit.ly/CYpublichealthday_7

Κύρια ομιλήτρια της ημερίδας θα είναι η Δρ. Αγορίτσα Μπάκα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Θα προεδρεύει της ημερίδας ο Αναπλ. Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Κώστας Χριστοφή.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, Καθηγητής και Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα. Δέσπω Μιχαηλίδου-Λιβανίου και ο Expert Social and Behaviour Change Communication του ΕCDC, Dr. John Kinsman.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής και θα προεδρεύει η Αναπλ. Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ και Επικεφαλής του Κυπριακού Κλιμακίου Βιοηθικής του Δικτύου Παγκόσμιας Έδρας Βιοηθικής, Δρ. Άντρη Παναγιώτου. Θα συμμετέχουν στη συζήτηση, ο Αναπλ. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επικεφαλής του Ελληνικού Κλιμακίου Βιοηθικής του ∆ικτύου Παγκόσμιας Έδρας Βιοηθικής ∆ρ. Ευάγγελος ∆. Πρωτοπαπαδάκης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, Καθηγητής και Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς, ο Αναπλ. Καθηγητής Μεθοδολογίας της Έρευνας και Βιοστατιστικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, ∆ρ. Νίκος Μίτλεττον και ο Αναπλ. Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Μακρής.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των παρουσιάσεων.

Η εγγραφή για την ημερίδα αποτελεί προϋπόθεση παρακολούθησής της, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

H Επιτροπή Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου εγκρίνει την απονομή βαθμών 2 Σ.Ι.Ε. σε όσους γιατρούς παρακολουθήσουν την 7η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας.

Πρωταρχικό μέλημα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου είναι η συνέχιση της αξιόπιστης παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για νέους και υφιστάμενους επαγγελματίες δημόσιας υγείας, καθώς και η συλλογή ερευνητικών δεδομένων για την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων δημόσιας υγείας που θέτει η κυπριακή κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 https://bit.ly/2XnJEZe

 ciieph@cut.ac.cy

 +357-25002282




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











912