Για 5η συνεχή χρονιά το Τμ. Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ στις θέσεις 101-150 με τα καλύτερα Τμ. Νοσηλευτικής


Ο φορέας Academic Ranking of World Universities (ARWU) ανακοίνωσε την επιμέρους κατάταξη Πανεπιστημίων για το 2022 ανά επιστημονική περιοχή και ακαδημαϊκά αντικείμενα. Η κατάταξη γίνεται σε 5 επιστημονικές περιοχές (θετικές επιστήμες, μηχανική, επιστήμες ζωής κοινωνικές επιστήμες και επιστήμες υγείας,) και 54 επιμέρους ακαδημαϊκά αντικείμενα. Η συγκεκριμένη, παγκοσμίου κύρους, κατάταξη, δημιουργήθηκε από το Shanghai Jiaotong University, γι΄ αυτό είναι γνωστότερη ως Λίστα Σαγκάης:

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρού βρίσκεται στις θέσεις 101-150 ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώςκαι είναι το μοναδικό Τμήμα Νοσηλευτικής στην Κύπρο, αλλά και Επιστημών Υγείας γενικότερα, που εμφανίζεται στη Λίστα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εν λόγω λίστα μέσα σε 10 μόνο χρόνια από την ίδρυση του (2018) και παραμένει υψηλά στην κατάταξη για πέμπτη συνεχή χρονιά (2022).

Μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ είναι τα μοναδικά δυο Ελληνόφωνα Τμήματα Νοσηλευτικής στη λίστα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι 89 από τα 150 καλύτερα Πανεπιστήμια στη Νοσηλευτική βρίσκονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (35), Αυστραλία (24), Κίνα (21) και Καναδά (9). Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, 57 Τμήματα Νοσηλευτικής συγκαταλέγονται στα κορυφαία 150 διεθνώς, μόλις από 13 χώρες, με 36 μάλιστα από αυτά να συγκεντρώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (14), στην Ολλανδία (7) και στις Σκανδιναβικές χώρες (15).

Για να συμμετέχει κάποιο Πανεπιστήμιο στην αξιολόγηση, θα πρέπει να διαθέτει ένα ελάχιστο αριθμό δημοσιεύσεων.  Αναλυτικός κατάλογος δημοσιεύσεων του Τμήματος Νοσηλευτικής στο προφίλ του Τμήματος στο Google Scholar:  

https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=In7PNAwAAAAJ&authuser=1 

Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Τμήματος Νοσηλευτικής, ακαδημαϊκό και διοικητικό, καθώς και στους φοιτητές του, για τη συνεχή εργασία τους με όραμα, σθένος και αφοσίωση, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΤΕΠΑΚ που στηρίζουν το έργο αυτό.  

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα που αφορούν το ΤΕΠΑΚ στον σύνδεσμο:

https://www.shanghairanking.com/institution/cyprus-university-of-technology 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
746