Έρευνες ΤΕΠΑΚ για αρτηριακή υγεία και γήρανση με δωρεάν εξέταση της αρτηριακής ελαστικότητας


Πρόσκληση για Εθελοντές

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πραγματοποιεί δυο επιδημιολογικές έρευνες με τα πιο κάτω θέματα:

1)  «Επίδραση της νόσου COVID-19 στην αρτηριακή υγεία και γήρανση», στα πλαίσια διεθνούς πολυκεντρικής μελέτης (CARTESIAN-CY Study), στην οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα μεταξύ 18-80 ετών που έχουν κάνει τέστ για την νόσο COVID-19 κατά τους τελευταίους 6 μήνες με θετική ή αρνητική διάγνωση και

2)  «Ο ρόλος της κοινωνικής διαστρωμάτωσης στην υγεία των αρτηριών» (DEpICT Study), στην οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 45 ετών που μένουν στην ίδια διεύθυνση για τουλάχιστον 5 χρόνια .

Τι θα μου ζητηθεί να κάνω αν συμμετάσχω;

Αν θέλετε να συμμετέχετε τότε θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια ερωτηματολόγια και να επισκεφθείτε το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ κατόπιν ραντεβού για δυο επισκέψεις για κάποιες απλές και ανώδυνες μετρήσεις όπως βάρος, ύψος, αρτηριακή πίεση και ελαστικότητα των αρτηριών σας. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για τις μετρήσεις δεν θα ξεπερνά τα 40 λεπτά.

Τι θα κερδίσω από τη συμμετοχή μου;

Θα αξιολογήθει η επίπτωση που μπορεί να έχει το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της κοινότητας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κοινότητας στην οποία ζει κάποιος, όπως πρόσβαση σε πάρκα, πεζόδρομους κλπ., στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς επίσης πως ο COVID-19 επιδρά αρνητικά στα αγγεία με πιθανές μακροπρόθεσμες αρνητικές επιδράσεις στον κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Αποτελέσματα από αυτές τις μελέτες θα βοηθήσουν στην καλύτερη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση ασθενών, με χρήση μετρήσεων και αρτηριακή ελαστικότητας.

Αν το επιθυμείτε θα σας δοθεί μια αναφορά με τις βασικές μετρήσεις και αποτελέσματα (συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής ελαστικότητας και μίας εκτίμησης της ηλικίας των αρτηριών σας) έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιολογηθούν και από τον γιατρό σας, στα πλαίσια της ιατρικής σας παρακολούθησης.

Τι χρειάζεται να κάνω για να δηλώσω ενδιαφέρον για συμμετοχή;

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 25002149/25002131 ή ηλεκτρονικά στο ga.photiou@edu.cut.ac.cy / cveg@cut.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











641