Επανέναρξη συναντήσεων του προγράμματος Support Heart του Τμ. Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ


Η εμφάνιση της καρδιακής ανεπάρκειας αφορά στο 1-2% του ενήλικου πληθυσμού, με το ποσοστό να μεγαλώνει όσο αυξάνεται η ηλικία και να ξεπερνά το 10% των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω. Το ποσοστό αυτό στην πραγματικότητα υπολογίζεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς πολλές περιπτώσεις είναι αδιάγνωστες.

Η καρδιακή ανεπάρκεια δε θεραπεύεται και οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν πολλά οξέα και απρόβλεπτα συμβάντα, χρειάζονται επανεισαγωγές στο νοσοκομείο και η ποιότητα ζωής τους, όσο και της οικογένειας και των φροντιστών τους επηρεάζεται σοβαρά.

Σε πρόσφατη ποιοτική μελέτη που διενεργήθηκε σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στην Κύπρο, διαφάνηκε η ανάγκη τους για συνεχή υποστήριξη. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ δημιούργησε το πρόγραμμα Support Heart για τη συνεχή υποστήριξη των ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Εξειδικευμένοι νοσηλευτές και φυσιοθεραπευτές στην καρδιακή ανεπάρκεια και τον διαβήτη και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, όταν χρειάζεται, στηρίζουν τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη νόσο τους και να διατηρούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Επιπλέον, υποστηρίζονται και η οικογένεια και οι φροντιστές τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία για εκπαίδευση και επίλυση αποριών, λήψη ζωτικών σημείων, αξιολόγηση της κλινικής κατάστασης των ατόμων, άσκηση και φυσιοθεραπεία και παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας με smartwatch. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, Δρ Αικατερίνη Λαμπρινού.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και καλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Τμήματος Νοσηλευτικής, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Τηλ: 25002481

Tο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται στις θέσεις 76-100 ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς και πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα, με βάση την παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων Academic Ranking of World Universities (ARWU). Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ συγκαταλέγεται στα κορυφαία 50 Τμήματα Νοσηλευτικής σε 15 χώρες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
594