ΤΕΠΑΚ: 2η συνάντηση για την επαγγελματική εξουθένωση νοσηλευτών και φροντιστών υγείας


Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του προγράμματος «Παρεμβάσεις για την επαγγελματική εξουθένωση σε νοσηλευτές, νοσηλευτές φοιτητές και φροντιστές υγείας» στις 17 Μαϊου 2017, στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών και Οικονομικών σπουδών, στο Lodz της Πολωνίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των μαθημάτων για τη δια ζώσης και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σχετικά με την επαγγελματική εξουθένωση νοσηλευτών και φροντιστών υγείας και η επιλογή δράσεων δημοσιότητας.

Από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ συμμετείχαν στη συνάντηση οι: Αν. Καθηγήτρια, Μαρία Καρανικόλα και η Διδακτορική φοιτήτρια, Αρετή Ευθυμίου.

Το πρόγραμμα έχει ήδη δημοσιεύσει την έκθεση για τα διαθέσιμα εκπαδευτικά προγράμματα για την επαγγελματική εξουθένωση, νοσηλευτών, φοιτητών νοσηλευτικής και φροντιστών υγείας στους συμμετέχοντες φορείς.

Ειδικότερα, καταγράφονται τα ερευνητικά δεδομένα για τη Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία και Κύπρο και αναφέρονται οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες των φροντιστών υγείας στην Ιταλία.

Η έκθεση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών ενοτήτων της μικτής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση προγραμματίζεται να ξεκινήσει Απρίλιο του 2018 και θα προσφέρει δεξιότητες στους φοιτητές νοσηλευτικής και στους νοσηλευτές με λίγα χρόνια εμπειρίας, για την αντιμετώπιση του στρες και των προβλημάτων που προκύπτουν από την εργασία.

Για να κατεβάσετε την έκθεση επισκεφθείτε το σύνδεσμο: http://www.burnoutproject.net/wp-content/uploads/2016/11/BURNOUT_Report_O1_Final1.pdf

Για να ακολουθείτε τις δράσεις του προγράμματος επισκεφθείτε τη σελίδα:

www.burnoutproject.net




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











340