TELETHON 2015: «Ας μιλήσει η καρδιά μας»…


Με το σύνθημα «Ας μιλήσει η καρδιά μας» το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου πραγματοποιεί και φέτος τη φιλανθρωπική εκστρατεία TELETHON, με σκοπό τη στήριξη των μυοπαθών συνανθρώπων μας. Κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων του TELETHON καλύπτει ιατρικές και άλλες κοινωνικές ανάγκες του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου. Για το 2014, το ποσό αυτό ανήλθε στις €110.000 για την κάλυψη αγοράς μηχανημάτων και φαρμάκων, γιατρούς, εξετάσεις, επεμβάσεις κ.α. Παράλληλα, το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Λεπτομέρειες για εκδηλώσεις του TELETHON 2015 δόθηκαν στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στο Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Παύλος Φωτιάδης.

Ο χαιρετισμός του Αναπληρωτή Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού:

«Σας καλωσορίζω στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και σας ευχαριστώ θερμά για την εδώ παρουσία σας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για την ανταπόκρισή σας, αλλά και τη διαχρονική στήριξή σας.

TELETHON 2015-Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

Με το σύνθημα «Ας μιλήσει η καρδιά μας» συνεχίζουμε και φέτος τη φιλανθρωπική εκστρατεία μας με αισθήματα ανθρωπιάς και συμπαράστασης που μας διακατέχουν ως λαός, σε μια κοινή προσπάθεια, για ένα κοινό σκοπό…

Οι στόχοι του TELETHON, διαχρονικοί, με τελικό και μοναδικό σκοπό τη στήριξη των μυοπαθών συνανθρώπων μας. Παρ’ όλες όμως τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, το TELETHON συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει, μέσα από τις δραστηριότητές του, τους ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις.

TELETHON 2015-Πηγή ζωής για την επιστήμη και τον άνθρωπο…

Το TELETHON Κύπρου είναι για το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου πηγή ζωής, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Αποτελεί δε, ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο. Μέσω του TELETHON εκφράζονται οι απόψεις και οι στόχοι του Συνδέσμου.

Κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων του TELETHON καλύπτει ιατρικές και άλλες κοινωνικές ανάγκες του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου. Για το 2014, το ποσό αυτό ανήλθε στις €110.000 για την κάλυψη αγοράς μηχανημάτων και φαρμάκων, γιατρούς, εξετάσεις, επεμβάσεις κ.α.

Παράλληλα, το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Σήμερα, υπάρχουν σε εξέλιξη έξι ερευνητικά προγράμματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να έχουν καταλυτική επίδραση στους ασθενείς:

1. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη μελέτη μηχανισμών της κληρονομικής νόσου Pompe.

2. Το δεύτερο αφορά τη μελέτη του ρόλου συγκεκριμένης πρωτεΐνης στην ανάπτυξη της νευροπάθειας.

3. Το τρίτο αφορά μια καινούρια μέθοδο μεταφοράς γενετικού υλικού για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας.

4. Το τέταρτο αφορά την σε βάθος διερεύνηση ανωμαλιών των χρωμοσωμάτων με νέες τεχνολογίες αιχμής για τον ακριβή καθορισμό των γενετικών παραγόντων που προκαλούν την ασθένεια.

5. Το πέμπτο αφορά τη μελέτη με θεραπευτική αγωγή για διερεύνηση της παθογένεσης της οικογενούς αμυλοειδικής πολυνευροπάθειας τύπου Ι χρησιμοποιώντας διαγονιδιακό μοντέλο ποντικού.

6. Το έκτο αφορά την αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία για την β-θαλασσαιμία και την δρεπανοκυτταρική αναιμία με διόρθωση του γονιδιώματος.

TELETHON 2015-Χέρι με χέρι μαζί με τους ασθενείς… για τους ασθενείς

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου αξιοποιεί τα έσοδα του TELETHON που διατίθενται για την έρευνα, με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας στους ασθενείς ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το σκοπό, όπως κάθε χρόνο είναι:

*Η ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλος χορηγός του TELETHON για 4η συνεχή χρονιά.

*Ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, για τη στήριξή τους για 5η χρονιά.

*Τους χορηγούς των διαφόρων εκδηλώσεών μας, τις: RCB Bank, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Bizserve Consultants Ltd, CPM Corporate Administration Services, DELOITTE, KPMG, Α/φοί Λανίτης, Πετρολίνα, PTT Aviation Services Ltd, COINTREAU, METAXA,

*Τη CYTA για την δωρεάν παροχή τηλεπικοινωνιακών υποδομών

*…καθώς και πολλούς άλλους υποστηρικτές.

Εκ μέρους όλων στο Ινστιτούτο, σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Χωρίς εσάς δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία του TELETHON!

Κλείνοντας να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες στο Προεδρικό ζεύγος, Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και στη σύζυγό του κα. Άντρη Αναστασιάδη, που αγκάλιασαν και στήριξαν το φιλανθρωπικό θεσμό του TELETHON.

Άφησα για το τέλος τον πυρήνα των εκδηλώσεων TELETHON…. εσάς τους εθελοντές και τον κάθε πολίτη… Ιδιαίτερες ευχαριστίες που πάντοτε συμμετέχετε και στηρίζετε αυτή την προσπάθειά μας. Ας μιλήσει η καρδιά μας! Με τους ασθενείς…για τους ασθενείς!»

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Παύλου Φωτιάδη:

«Το TELETHON, αποτελεί για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, αλλά κυρίως για τους ασθενείς μας, το μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο, το μέσο έκφρασης των μελών του Συνδέσμου, το μέσο ενημέρωσης για τις νευρολογικές και γενετικές ασθένειες.

Το TELETHON, ως φιλανθρωπικός θεσμός έχει πλέον καθιερωθεί, ενώ αποτελεί σημαντική πηγή ζωής, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, για τους συνανθρώπους μας, τους ασθενείς μας. Η οικονομική στήριξη που λαμβάνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος από το TELETHON, αν και μικρή, είναι για το Σύνδεσμο και τα μέλη του, ανάσα στις οικονομικές τους επιβαρύνσεις, καθώς ικανοποιούνται ζωτικής σημασίας ανάγκες των ασθενών. Το TELETHON δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια του χρόνου, με ένα και μοναδικό σκοπό, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, μέσω της οικονομικής στήριξης για την παροχή υπηρεσιών, άμεσες προς τους ασθενείς, αλλά και μέσω της χρηματοδότησης ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία διεκπεραιώνονται τόσο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όσο και από τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε αυτά, καθώς έχουν ήδη αναλυθεί εκτενώς από τον Αναπληρωτή Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Φυλακτού. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της έρευνας που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα της υγείας του τόπου μας. Η έρευνα είναι εφαρμοσμένη έρευνα, με τα αποτελέσματα της να είναι απτά, τα βλέπουμε να εφαρμόζονται και να προσφέρονται ως υπηρεσίες πίσω στους ασθενείς, όπως για παράδειγμα η ανακάλυψη νέων διαγνωστικών μεθόδων για αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων ή ακόμα η δημιουργία νέου φαρμάκου ή εξέτασης. Επενδύοντας στην έρευνα, επενδύουμε στην υγεία!

Κυρίες και Κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν ακατάπαυστα και με τον ίδιο ζήλο να εργάζονται και να υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας μας, των συνανθρώπων μας, των ασθενών μας, πάντοτε μέσω όλων των δραστηριοτήτων μας, Υπηρεσίες-Έρευνα-Εκπαίδευση, γιατί ο συνδυασμός των τριών προσθέτουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

Φίλες και Φίλοι,

Με το σύνθημα «Ας μιλήσει η καρδιά μας!» ας σταθούμε δίπλα στους ασθενείς μας, όχι μόνο τώρα, αλλά ολόχρονα, γιατί ολόχρονα μας χρειάζονται. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη ζωή.

Κλείνοντας, θα ήθελα εκ μέρους του Δ.Σ. να ευχαριστήσω θερμά το μεγάλο μας χορηγό, την ΟΠΑΠ Κύπρου, που συνεχίζει μαζί μας αυτό τον αγώνα. Τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ και την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και φυσικά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Η συμβολή όλων σας, όπως πάντα, είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων του TELETHON! Σας ευχαριστούμε! Ας μιλήσει η καρδιά μας!»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ TELETHON IOYNIOΣ 2015

12, 13 και 15 Ιουνίου

Πλύσιμο αυτοκινήτων: H Hyper Car Wash θέλοντας να στηρίξει το TELETHON εισφέρει δύο ευρώ στο φιλανθρωπικό θεσμό για κάθε πλύσιμο αυτοκινήτου για τις μέρες 12, 13 και 15 Ιουνίου.

Κυριακή 14 Ιουνίου

Ποδηλατώ για το TELETHON: Το Geri Bicycle Club και η Ποδηλατοπαρέα Σαββάτου, προτείνουν δύο ευχάριστες ποδηλασίες 10 και 40 χιλιομέτρων, την Κυριακή 14 Ιουνίου από τις 6μ.μ.

Χώρος εκδήλωσης, η καφετέρια Gloria Jean’s στη παραλία των Φοινικούδων, με μουσική DJ, face painting κ.α. Από τις 6μ.μ. μέχρι τις 9μ.μ.

Τρίτη 16 Ιουνίου

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη: Απολαύστε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον κλασσικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, στις 9 το βράδυ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προεδρικού Ζεύγους. Της συναυλίας θα προηγηθεί κοκτέιλ από τις 8μ.μ.

Τιμή εισόδου 35 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο TELETHON. Για κρατήσεις στο 99122472

Τετάρτη 17 Ιουνίου

Τηλεμαραθώνιος: Τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή από την Τηλεόραση Σίγμα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους σκοπούς του TELETHON. Το κοινό θα μπορεί να κάνει την εισφορά του καλώντας τον αριθμό 8000 1494.

Εισφορές μπορούν να γίνουν με τους ακόλουθους τρόπους:

*Καλώντας τον αριθμό 8000 1494 ένας από τους εθελοντές του TELETHΟΝ θα καταγράψουν της εισφορά σας

*Στέλνοντας μήνυμα sms στον αριθμό 7060 και γράφοντας με αγγλικούς χαρακτήρες

Telethon 1: για εισφορές 1 ευρώ

Telethon 3: για εισφορές 3 ευρώ

Telethon 5: για εισφορές 5 ευρώ

Με πιστωτική κάρτα μέσω της JCC στην ιστοσελίδα www.jccsmart.com ή στο www.cing.ac.cy/telethon




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











420