Τελέστηκαν τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Ινστιτούτου Νευρολογίας - Γενετικής


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Η Μονάδα παρέχει στον ασθενή τη δυνατότητα να επισκέπτεται το Κέντρο για μερικές ώρες, να λαμβάνει τάχιστα και εύχρηστα τη θεραπεία του, χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων, ο Υπουργός Υγείας μετέφερε τη στήριξη του Υπουργείου σε πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, που οδήγησε στη δημιουργία της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας. Μια πρωτοβουλία, η οποία δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στον στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και στον ίδιο τον πολίτη, στις πρακτικές του ανάγκες και στην ψυχοκοινωνική του ιδιοσυγκρασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δωρεά ύψους 50,000 ευρώ που συνέβαλε στην υλοποίηση της Μονάδας, αλλά και για τη διαχρονική στήριξη στο έργο του Ινστιτούτου, στήριξη που πηγάζει από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που πρεσβεύει ο ΟΠΑΠ.

«Ο χώρος αυτός δεν αναμένεται μόνο να διευκολύνει σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών, αλλά και να διασφαλίσει το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα σε όρους τόσο ιατρικής παθολογίας και όσο και ψυχολογίας», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου. Πρόσθεσε πως «πρωτοβουλίες σαν κι αυτές δεν μπορούν παρά να εντάσσονται ως τέτοιες με προστιθέμενη αξία για τον τομέα της υγείας και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους ασθενείς».

Αναφερόμενος στο έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ο κ. Υπουργός εξήρε τον διαχρονικό του ρόλο σε τομείς όπως ο ερευνητικός, ο ακαδημαϊκός και ο ιατρικός, με γνώμονα τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας υγείας των πολιτών. «Η αριστεία που επιτυγχάνει συνεχώς στον τομέα της επιστημονικής του εργασίας, η αδιαμφισβήτητη κοινωνική προσφορά του ιδιαίτερα σε συνανθρώπους μας με σπάνιες χρόνιες παθήσεις, η επαγγελματική του προσέγγιση σε ασθενείς και εταίρους, η καινοτομία στον τομέα της Νευρολογίας και της Βιοϊατρικής και η ομαδικότητα που αναπτύσσει στην αντιμετώπιση των ασθενών, αποτελούν τα πειστήρια για αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Συμπλήρωσε πως «η επέκταση του Ινστιτούτου μέσω της δημιουργίας της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας έρχεται σε μια πολύ σημαντική εποχή για τον τομέα της υγείας στην Κύπρο. Θα έλεγα καλύτερα ότι υλοποιείται σε μια καθόλα ιστορική στιγμή, όπου το κράτος οδεύει στρατηγικά και αποφασιστικά προς τη συνένωση δυνάμεων για την εφαρμογή των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων».

Από πλευράς του, ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ κ. Λεωνίδας Φυλακτού χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερη, αφού η ολοκλήρωση και η λειτουργία της Μονάδας συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Πρόσθεσε ότι υποχρέωση του Ινστιτούτου είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων αναβάθμιση.

Ευχαρίστησε δε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την εισφορά των 50,000 ευρώ, αλλά και για την ετήσια χορηγία για το Telethon, η οποία παραδόθηκε στη σημερινή τελετή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς το Υπουργείο Υγείας για τη συνεχή στήριξή του στο έργο του Ινστιτούτου, ενώ εξήρε την εργασία των επαγγελματιών υγείας του ΙΝΓΚ, που εργάζονται συστηματικά για να παρέχουν το καλύτερο δυνατό για την υγεία των ασθενών.

Ακολούθως, ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στην Μονάδα, όπου ενημερώθηκε από τη δρα Ελένη Ζαμπά-Παπανικολάου, Ανώτερη Νευρολόγο και Συντονίστρια του Κλινικού Τμήματος, για τη διαδικασία που ακολουθείται στη νέα Μονάδα και τα οφέλη που έχει η δημιουργία της για τους ασθενείς του Κέντρου.

Από πλευράς του, ο κ. Σάββας Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ευχαρίστησε τόσο το Ινστιτούτο όσο και το Υπουργείο και την ΟΠΑΠ Κύπρου για το πολύτιμο έργο τους για τους ασθενείς του τόπου και σημείωσε ότι η λειτουργία της νέας Μονάδας θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην θεραπεία των ασθενών όσο και στην ψυχολογία τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324