Ταξιδιωτική οδηγία γι’ αποφυγή ταξιδιών σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα λόγω Έμπολα


Ταξιδιωτική οδηγία σχετικά με τον ιό Έμπολα, που αφορά τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, συστήνοντας στο κοινό να αποφεύγει να ταξιδεύει προς τις χώρες αυτές αν δεν είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων ιού Έμπολα στις συγκεκριμένες χώρες συστήνεται όπως οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφύγουν να την επισκεφθούν, εφόσον αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο.

«Σε περίπτωση», προσθέτει, «που η παρουσία τους στη χώρα αυτή είναι απαραίτητη, θα πρέπει να ακολουθούν, τόσο τις τοπικές, όσο και τις διεθνείς αναφορές για την εξέλιξη του προβλήματος, καθώς και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σημειώνει, επίσης, ότι πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας και τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας http://www.who.int/csr/don/en/.

Επιπλέον, αναφέρει ότι σε περίπτωση που χρειαστεί προξενική πληροφόρηση ή βοήθεια, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών(99660129), τo Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων ( 22801000 - 22801015) και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (22651113).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











235