Τα λένε Πατσαλής και Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών


Συνάντηση με το Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), Richard Bergstrom, θα έχει αύριο το πρωί στο γραφείο του ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Στο επίκεντρο των επαφών του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, ο οποίος θα συναντηθεί επίσης με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα βρεθεί το ΓΕΣΥ.

Ειδικότερα, σκοπός της επίσκεψης του κ. Bergstrom είναι η συζήτηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας του θέματος του ΓΕΣΥ και ειδικότερα της ένταξης των φαρμάκων στο νέο σύστημα υγείας, λαμβάνοντας υπόψη πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επί τάπητος θα τεθούν επίσης, τρόποι βελτίωσης της πρόσβασης των Κύπριων ασθενών σε νέα, αποτελεσματικά φάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EFPIA αντιπροσωπεύει τη φαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη και αποτελεί τη φωνή συνδέσμων φαρμακευτικών εταιρειών από 33 χώρες, καθώς και 40 εταιρειών αφοσιωμένων στην έρευνα, ανάπτυξη και παροχή στους ασθενείς καινούργιων φαρμάκων, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











414