Τα λένε ξανά Φίλιππος Πατσαλής και Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών


Σε νέα συνάντηση κάλεσε την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής. Από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ, όπως ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ., η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Ωστόσο, από πλευράς Υπουργείου Υγείας είναι καθορισμένη για την Τρίτη, κάτι που και ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός Φίλιππος Πατσαλής ανέφερε σε δηλώσεις στις οποίες προέβη το βράδυ της Δευτέρας.

Η νέα συνάντηση, πάντως, όποτε τελικά και αν πραγματοποιηθεί, συνεκλήθη στη σκιά της δίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι κυβερνητικοί γιατροί, στη βάση της σχετικής απόφασης την οποία έλαβε πλειοψηφικά το βράδυ της Κυριακής η έκτακτη γενική συνέλευση της συντεχνίας. Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε από την ΠΑΣΥΚΙ, ως προειδοποιητικό μέτρο αντίδρασης σε σχέση τα υπό διαμόρφωση νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ, και πολύ περισσότερο, για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Η ΠΑΣΥΚΙ ζητά συμμετοχή στη διαβούλευση και διαμόρφωση των νομοσχεδίων.

Ενόψει της νέας συνάντησης με τον Φίλιππο Πατσαλή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη το μεσημέρι, οπόταν και είναι πιθανόν να διαμορφώσει συγκεκριμένες θέσεις σε ό,τι αφορά την αυτονόμηση, τις οποίες να επιδώσει την Τετάρτη στον Υπουργό Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











470