Σ’ εξέλιξη κύκλος διαβούλευσης του Υπ. Υγείας με τους εμπλεκόμενους στον τομέα των φαρμάκων


Σ’ εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος διαβούλευσης του Υπουργείου Υγείας με τους εμπλεκόμενους στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας φορείς, ενόψει της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής τον ερχόμενο Μάρτιο. Την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΦΕΚ).

Ερωτηθείς από το ygeia-news σχετικά με τη συνάντηση με τον ΣΦΕΚ, ο Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε: «Είναι ένας κύκλος διαβούλευσης με όλους τους εταίρους που σχετίζονται με τα φάρμακα, ενόψει της επικείμενης αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία έχει ορίζοντα τον Μάρτιο. Έχουμε συζητήσει μαζί τους τις πιθανές αλλαγές, έχουμε ακούσει τις απόψεις τους, ενώ θα συνεχιστεί, τόσο αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα ο διάλογος με όλους τους εταίρους γύρω από τα φάρμακα, ώστε να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργείο Υγείας».

Σημειώνεται πως, όπως πληροφορείται το ygeia-news, η συνάντηση του Φίλιππου Πατσαλή με τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Υπενθυμίζεται πως ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του με την πρακτική έκδοσης Διαταγμάτων, όπως αυτή εκδηλώθηκε από το Υπουργείο Υγείας κατά την πρόσφατη μείωση των τιμών των φαρμάκων στο πλαίσιο της τελευταίας επικαιροποίησης.

Διαβάσετε εδώ: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Διαφωνεί κάθετα με την επιβολή Διαταγμάτων και κινητοποιείται




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314