Συζήτησαν την μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, Πατσαλής και Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας


Χωριστές συναντήσεις με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vytenis Andriukaitis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, είχε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας (EPSCO) της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Andriukaitis, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε εκτενώς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στην Κύπρο, όπως και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα. Ο κ. Andriukaitis, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πορείας των μεταρρυθμίσεων στη χώρας μας, διατύπωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συνεχίσει την υποστήριξή της προς στην προσπάθεια αυτή της Κύπρου, με την παραχώρηση κατάλληλης εμπειρογνωμοσύνης.

Στη συνάντηση των δύο αξιωματούχων συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά σε πληθυσμό κράτη μέλη της Ε.Ε. όπως είναι η Κύπρος, σε ό,τι αφορά στην εξασφάλιση καινούργιων φαρμάκων, ειδικά του νέου φαρμακευτικού σκευάσματος για την ηπατίτιδα Γ’ και το εμβόλιο για το HPV, σε χαμηλότερες τιμές, με τον κ. Πατσαλή να τονίζει την ανάγκη για προώθηση τρόπων συνεργασίας με μεγαλύτερα σε πληθυσμό κράτη της Ε.Ε. για εξασφάλισή φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Ως προς τη συνάντηση με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Φίλιππος Πατσαλής και Χρήστος Στυλιανίδης συζήτησαν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με τη διαχείριση του ιού Έμπολα, όπως και το ενδεχόμενο συμμετοχής Κυπρίων ιατρών στις αποστολές της Ε.Ε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











273