Σύλ. Ακτινολόγων - Ακτινοθεραπευτών: Τα μέλη μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους επί καθημερινής βάσης


Με επιστολή του στα Μέλη του ο Παγκύπριος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών αναφέρεται στην Προστασία του επαγγέλματος του Τεχνολόγου Ακτινολόγου και Τεχνολόγου Ακτινοθεραπευτή από τον COVID-19.

Αναφέρει στην επιστολή: 
Αξιότιμα μέλη,
Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή και σας ενημερώνουμε ότι ο Παγκύπριος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών διεκδικεί τα δικαιώματα των μελών του και περαιτέρω αναφέρουμε τα πιο κάτω:
  1. Πρωτίστως, σας συγχαίρουμε για τη προσπάθεια που καταβάλλετε επί καθημερινής βάσης στους χώρους εργασίας σας. Την ίδια ώρα όμως, σας καλούμε να είσαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί για να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.
  2. Το επάγγελμα μας εκ της φύσεως του συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα πρώτης γραμμής και ύψιστου κινδύνου.
  3. Τα μέλη μας εκ των πραγμάτων αδυνατούν να διατηρούν την πρέπουσα απόσταση ασφαλείας από τους ασθενείς. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να ακτινογραφήσουν ένα άρρωστο, διατηρώντας απόσταση 2 μέτρων;.
   4. Συνεπώς τα μέλη μας ρισκάρουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των μελών της οικογένειας τους, πόσο μάλλον όταν δεν εφοδιάζονται με τα κατάλληλα μέσα προστασίας.
  5. Έχει παρατηρηθεί ότι τα μέλη μας δεν εφοδιάζονται με τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Ο εφοδιασμός των προστατευτικών εξοπλισμών προς το προσωπικό, δεν είναι ευθύνη του επαγγελματία Τεχνολόγου Ακτινολόγου και Τεχνολόγου Ακτινοθεραπευτή αλλά αποτελεί ευθύνη του εκάστοτε εργοδότη.
  6. Τα νοσοκομεία δεν απαρτίζονται μόνο από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και από τους Τεχνολόγους Ακτινολόγους που επανδρώνουν τα ακτινολογικά τμήματα. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει κανένα νοσοκομείο.
   7. Τα μέλη μας διακινδυνεύουν την ζωή τους επί καθημερινής βάσεως όταν μεταβαίνουν στον εργασιακό τους χώρο που αποτελεί παραδεκτό γεγονός ότι είναι ο πυρήνας κινδύνου.
   8. Όλοι μαζί μια γροθιά στον ίδιο αγώνα, ενάντια στον ίδιο εχθρό. Δύναμη και κουράγιο σε όλους.
Αξιότιμα Μέλη,
Δια της παρούσης επιστολής θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Παγκύπριος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα παράπονα σας και είναι πρόθυμος να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και/ή μέτρο για να θωρακίσει και να προστατεύσει τα μέλη του.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΣΕΤΑΑ
Θάσος Αθανασίου Πρόεδρος ΠΣΕΤΑΑ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1810