Ανδρέας Μάτσας: Η ΣΕΚ δεν θ' αποδεχθεί αλλοίωση της βασικής φιλοσοφίας που διέπει το ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ - Η ΣΕΚ δεν πρόκειται να αποδεχθεί, δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα πισωγύρισμα, καμία αλλοίωση της βασικής φιλοσοφίας που διέπει το ΓεΣΥ, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια προσπάθεια για αλλοίωση της φιλοσοφίας και των παραμέτρων που διέπουν τη λειτουργία του ΓεΣΥ. Η ΣΕΚ ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί, δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα πισωγύρισμα, καμία αλλοίωση της βασικής φιλοσοφίας που διέπει το ΓεΣΥ», πρόσθεσε.

Ο κ. Μάτσας υπενθύμισε ότι το ΓεΣΥ σχεδιάστηκε στη βάση του μονασφαλιστικού συστήματος, του καθολικού και του αλληλέγγυου ωφελήματος, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας.

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα προς την πολιτεία, και ιδιαίτερα προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να παραμείνει σταθερός, ακλόνητος και αναλλοίωτος στη βάση της εφαρμογής του ΓεΣΥ, παραμερίζοντας τις όποιες άλλες σκοπιμότητες μπορεί να επεισέρχονται, έτσι ώστε παρά τα προβλήματα που υπάρχουν να μπορέσουμε να θέσουμε τη λειτουργία του ΓεΣΥ πάνω στη σωστή του βάση, ξεπερνώντας τα προβλήματα και στηρίζοντας όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά το σύνολο της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση από ποιες ομάδες ασκείται πίεση για το ΓεΣΥ, ο κ. Μάτσας είπε ότι είναι ξεκάθαρο μέσα από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι καταβάλλεται στοχευμένη προσπάθεια για διαφοροποίηση του πλαισίου και αλλοίωσης των δεδομένων που διέπουν τη λειτουργία του.

«Δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί μια διελκυστίνδα με βασικές συνιστώσες εφαρμογής του ΓεΣΥ, όπως είναι οι επαγγελματίες υγείας, όπως είναι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αλλά ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι τα όποια προσκόμματα δεν οδηγούν προς την κατεύθυνση που ενδεχομένως, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα να προσανατολίζονται, αλλά απλώς καθυστερούν την επαρκή εφαρμογή του ΓεΣΥ, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ανασταλτικά στην πλήρη κοινωνική κατοχύρωση και κατοχύρωση σε θέματα υγείας του συνόλου του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι γιατροί που πιέζουν, ο κ. Μάτσας είπε ότι «νομίζω ότι αν δούμε με ποιους θα συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επόμενο χρονικό διάστημα δίδει μια εικόνα, ένα στίγμα αυτών των εξωγενών παραγόντων, οι οποίοι προσπαθούν να αλλοιώσουν τη βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ».

«Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι, ακλόνητοι ως ΣΕΚ παραμείναμε σε όλο το διάστημα σχεδιασμού προώθησης και εφαρμογής του ΓεΣΥ. Θα πρέπει να όλοι να παραμείνουμε σταθεροί προς την ομόφωνη απόφαση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι ώστε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από μερικούς μήνες, να το ολοκληρώσουμε και να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην κοινωνική ανάγκη η οποία έχει καταγραφεί και οφείλουμε όλοι να είμαστε υποστηρικτικοί τόσο προς τον ΟΑΥ όσο και προς τον ΟΚΥΠΥ, έτσι ώστε να μπορέσει το ΓεΣΥ να εφαρμοστεί σε όλο του το εύρος», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1198