Θέματα που απασχολούν Νεογνολόγους, Παιδίατρους και Μαιευτήρες συζητήθηκαν στο Συνεδριο Περιγεννητικής


Το Συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 350 συνέδρων, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το 18ο Διεθνές Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, στις 16 & 17 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο St. Raphael Resort & Marina στη Λεμεσό. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Προσκεκλήθηκαν ομιλητές διεθνούς κύρους, ακαδημαïκοί και καταξιωμένοι κλινικοί γιατροί από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στόχος της φετινής διοργάνωσης η διάδοση και συζήτηση της τρέχουσας γνώσης, των διεθνών κανόνων και των τελευταίων εξελίξεων στην Περιγεννητική Ιατρική. Σκοπός μας διαχρονικά, η βελτίωση της υγείας της εγκύου, του εμβρύου και του νεογνού στον τόπο μας.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 350 συνέδρων, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά και θέματα με κλινική σημασία που απασχολούν τον Νεογνολόγο, τον Παιδίατρο τον Μαιευτήρα και κάθε εμπλεκόμενη ειδικότητα. Μεταξύ άλλων, επείγοντα στην αίθουσα τοκετού, κατευθυντήριες οδηγίες στη Νεογνολογία, ανάνηψη νεογνού, νεότερα δεδομένα σε σχέση με την ανάπτυξη του εμβρύου, κύηση μετά τα 40, πρόληψη και διαχείριση του πρόωρου τοκετού, φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική, ενδομήτρια προέλευση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, αναπνευστικά προβλήματα πρόωρου νεογνού, Ενδοκρινικοί διαταράκτες στο έμβρυο και στο νεογνό κ.α.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου η ΕΠΙΚ τίμησε τους καταξιωμένους συναδέλφους Δρ. Κύπρο Νικολαΐδη και Δρ. Παναγιώτη Ζαρβό για τη διαχρονική προσφορά τους στον τομέα της Περιγεννητικής Ιατρικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1451