Στις 9-10 Απριλίου 2022 το συνέδριο του Οφθαλμολογικού Κέντρου «Πάνθεο»


Διεξάγεται σε λίγες μέρες το συνέδριο το οποίο διοργανώνει το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Εταιρία Κύπρου και την Οφθαλμολογική Εταιρία Κεντρικής Αγγλίας και το οποίο τελεί υπό τη αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό στις 9-10 Απριλίου 2022 με καλεσμένους ομιλητές διεθνούς κύρους τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο τιμητικές διαλέξεις: η πρώτη έχει σαν στόχο τη στήριξη του Pantheo Foundation, ένα κοινωφελή οργανισμό ο οποίος στηρίζει άτομα από αναπτυσσόμενες χώρες για σπουδές στην ιατρική και τα οποία με τη σειρά τους μετά θα προσφέρουν υπηρεσίες στις κοινότητες από τις οποίες προέρχονται. Η τιμητική διάλεξη του Pantheo Foundation φέτος φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης καθηγητή Carlos Pavesio από το Νοσοκομείο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου ο οποίος θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ραγοειδίτιδας. Η δεύτερη τιμητική διάλεξη στηρίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Mark I. Rosenblatt, Executive Dean, Professor of Ophthalmology, University of Illinois College of Medicine, Chicago, USA με θέμα το ρόλο των κερατοειδικών νεύρων στην υγεία του οφθαλμού.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα υπάρχει διαγωνισμός καλύτερης παρουσίασης από φοιτητές ιατρικής και από ειδικευόμενους στη Οφθαλμολογία και επίσης θα δοθεί και βραβείο καλύτερου poster. Το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο σε συνεργασία με το Pantheo Foundation είναι ταγμένοι στην υποστήριξη της ιατρικής εκπαίδευσης και τη στηρίζουν με όλα τα μέσα. Ο θεσμός των βραβείων αυτών έχει θεσπιστεί για τη στήριξη και εκπαίδευση των φοιτητών μας βοηθώντας την μετέπειτα  καριέρα τους, αλλά συμβάλλοντας γενικότερα στην διατήρηση ψηλού του επιπέδου της ιατρικής στην Κύπρο. Το βραβείο είναι αφιερωμένο στον καθηγητή Alistair Fielder από το University College London για τη εξαιρετική του προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης στην Οφθαλμολογία. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν φοιτητές από ιατρικές σχολές και ειδικευόμενοι, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, όπως την Αγγλία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, γεγονός που ενισχύει θετικά τον ανταγωνισμό  μεταξύ εκπαιδευόμενων από διάφορες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, το τελικό πρόγραμμα και για εγγραφή,  στην ιστοσελίδα www.pantheo.com/congress2022 ή επικοινωνήστε με το conference@pantheo.com, ή και στο τηλέφωνο 25735353.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











762