Πρωτοποριακό Συνέδριο για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού


Για πρώτη φορά στην Κύπρο, στη διάρκεια ενός πρωτοποριακού Συνεδρίου που φέρει τον τίτλο «Γνώση, Δύναμη, Ελπίδα», θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα  «Οι εμπειρίες των Κυπρίων γυναικών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού».

Ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού (ΜΚΜ) αποτελεί το όχι και τόσο γνωστό «πρόσωπο» της νόσου. Σύμφωνα με διεθνή ερευνητικά στοιχεία, έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες με ΜΚΜ έχουν διαφορετικές ανάγκες και ζουν διαφορετικές πραγματικότητες από άλλες γυναίκες.

  • Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Εισαγωγική Ομιλία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κΣτέλλα Κυριακίδου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε όλες τις νέες σημαντικές ιατρικές εξελίξεις, θεραπείες και μεθόδους, θα αναφερθεί η Δρ. Ολίβια Παγκάνι, η οποία προέρχεται από τη Μονάδα Μαστού Νοτίου Ελβετίας, το Ογκολογικό Ινστιτούτο Νοτίου Ελβετίας (IOSI), τη Διεθνή Ομάδα Μελέτης Καρκίνου του Μαστού (IBCSG), την Ελβετική Ομάδα Έρευνας για τον Καρκίνο (SAKK), και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία σκιαγραφούν τις ανάγκες των Κυπριών γυναικών που βιώνουν τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού, θα παρουσιάσει η Δρ. Στέφανη Χριστοδουλίδου, Ψυχολόγος, Europa Donna Κύπρου. Ομιλητής θα είναι επίσης ο κ. Αχιλλέας Κουκκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα Καταδικασμένη ζωή, ή ανακάλυψη καινούριων δρόμων η μετάσταση;

Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από χρηματοδότηση του UICC (Union for International Cancer Control) στο πλαίσιο του προγράμματος/βραβείου SPARC για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015. Στην Κύπρο, πραγματοποιείται από τη Europa Donna Κύπρου σε συνεργασία με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Γενετικής & Νευρολογίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πρόγραμμα (Βραβείο) SPARC για τον ΜΚΜ γίνεται σε συνεργασία με την Pfizer Oncology. Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Union of International Cancer Control στο πλαίσιο του διαγωνισμού SPARC Metastatic Breast Cancer Challenge.

Το Συνέδριο διεξάγεται εις μνήμη της πρώην Προέδρου της Europa Donna Κύπρου, Εύης Παπαδοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2774