Πρόσκληση στο σεμινάριο του καθ. Λοΐζου Γ. Λοΐζου «Διατροφή, καρκίνος και ασφάλεια τροφίμων»


Ο Καθηγητής Λοΐζος Γ. Λοΐζου υπό την αιγίδα του ΠΙΣ της ΠΕΚ, της Ιαιτρκής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της ΑΧΕΠΑ διοργανώνει το νεο του σεμινάριο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 18:30 έως 20:30.με θέμα "Διατρφή καρκοινος καια σφαλεια τροφιμων"

Το πρόγραμμα:

  1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή, Μικαέλλα Κόκκινου, Κλινικός Ψυχολόγος, ΟΚΥΠΥ.
  2. Καρκίνος στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι γίνεται σήμερα; Λουκάς Φουρλάς, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του MEPs Against Cancer Group (Ευρωβουλευτές κατά του καρκίνου).
  3. Διατροφή και καρκίνος, Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου, Παιδίατρος, Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδογκολογίας/Παιδοαιματολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Λευκωσίας
  4. Ασφάλεια τροφίμων, Δρ. Στέλιος Γιαννόπουλος, Διευθυντής Γενικού Χημείου του Κράτους.
  5. Ερωτήσεις, συζήτηση.

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου είναι πράγματι τεράστιος.

Εκτιμάται ότι ποσοστό της τάξης του 35% των νέων περιστατικών καρκίνου, που εκδηλώνονται ετησίως, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν ακολουθούνταν οι κανόνες του υγιεινού τρόπου ζωής και ιδιαίτερα της υγιεινής διατροφής. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγιεινή διατροφή.

Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης του ευρύτερου κοινού και των επαγγελματιών της υγείας για την υγιεινή διατροφή, ως πρόληψη κατά του καρκίνου, όπως επίσης και για όλα όσα γίνονται στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των τροφίμων. 

Πρόκειται για το 4ο στη σειρά σεμινάριό, από τον Απρίλιο του 22.  Εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος  ενημέρωσης και εκπαίδευσης του ευρύτερου κοινού και των επαγγελματιών της υγείας για φλέγοντα, σημαντικά και επίκαιρα θέματα υγείας της ομάδας εργασίας που εγκαινίασαν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).

Για κρατήσεις https://www.eventbrite.com/e/416061891317

Καθηγητής Λοΐζος Γ. Λοΐζου
Πρόεδρος Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Παιδίατρος, Παιδογκολόγος-Παιδοαιματολόγος
τ. Διευθυντής Παιδογκολογικής-Παιδοαιματολογικής Κλινικής
Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία
Τηλ 99 660 662, Email loizou.lo@unic.ac.cy , Twitter: @DrLoizos




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1470