Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για όγκους εγκεφάλου με θέμα «Διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο»


Διοργανώθηκε από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ατόμων και Φίλων με όγκους εγκεφάλου. 

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα όγκων εγκεφάλου με τίτλο ‘Διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο’, στη Βιβλιοθήκη ‘Στέλιος Ιωάννου’ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ημερίδα ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας μεταξύ του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Κυπριακού Συνδέσμου Ατόμων και Φίλων με όγκους εγκεφάλου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης της ασθένειας και οι νέες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στα άτομα με εμπειρία όγκων εγκεφάλου στην Κύπρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις των διακεκριμένων Κύπριων Ογκολόγων, Ακτινοθεραπευτών, Γενετιστών και Βιολόγων, αλλά και του επίτιμου προσκεκλημένου ομιλητή Νευροχειρουργού Καθηγητή Βασίλειου Ζέρρη.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη εστίασε στη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης για τη σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας και την ανάγκη για νέες καινοτόμες θεραπείες. Πρόσθεσε επίσης, πως εξαιτίας των δυσκολιών που παρουσιάζονται στην έγκαιρη διάγνωση και πλήρη αποθεραπεία των ατόμων με εμπειρία όγκων εγκεφάλου, χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην επένδυση στον τομέα της έρευνας.

Η κα. Μαρία Κυριάκου, Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ατόμων και Φίλων με όγκους εγκεφάλου (CBTA), μίλησε για το έργο και την προσφορά του Συνδέσμου στη διαφώτιση του κοινού, τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας. Η κα. Κυριάκου εξέφρασε, εκ μέρους του Δ.Σ., τη δέσμευση τους στη συνέχιση των προσπαθειών για διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για όλους τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, δηλώνοντας πως είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται.

Οι διοργανωτές εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη για την παρουσία της, την ευαισθητοποίηση της στα θέματα καρκίνου και που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση. Ευχαριστούν επίσης την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, τη Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου της ΟΣΑΚ, την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη τους στις προσπάθειες των Συνδέσμων για ενημέρωση του κοινού και των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, καθώς και το Χορηγό της εκδήλωσης Prime Insurance και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. CBTA, Δρ.Γιώργο Άστρα για την πολύτιμη συμβολή του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











476