Πραγματοποιήθηκε η 7η Ημερίδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης στην Οπτομετρία


Τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση του (26/06/1973) γιορτάζει φέτος ο Σύνδεσμος Οπτομετρών Κύπρου ο οποίος διοργάνωσε με επιτυχία στις 9 Απριλίου την 7η Ημερίδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης στην Οπτομετρία. Κατά την Ημερίδα η οποία διεξήχθει στο ξενοδοχείο Αμαθούς στην Λεμεσό τιμήθηκαν και οι ιδρυτές του Συνδέσμου.

Η θεματολογία της 7ης Ημερίδας Οπτομετρίας είχε σαν κεντρικό άξονα την διασφάλιση της οφθαλμικής υγείας των ασθενών σε βάθος χρόνου και περιελάμβανε μεταξύ άλλων την παρουσίαση ενδιαφέροντων περιστατικών από τον Κλινικό Οπτομέτρη Άλεξ Αλεξάνδρου. Κατά τα περιστατικά αυτά η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε σημαντικά από τη θέση του Οπτομέτρη.

Η Δρ Αντιγόνη Κουκουλή παρουσίασε το συχνό σύμπτωμα των πονοκεφάλων και έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πως ο Οπτομέτρης ως επαγγελματίας όρασης πρέπει να αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Η Δρ Ελένη Τοπούζη παρουσίασε το πρόβλημα που προκαλεί η δυσλειτουργία των μειβομιανών αδένων. Μίλησε για το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τους χρήστες φακών επαφής αλλά και με ποιούς τρόπους μπορεί το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί.

Ο Δρ Ιωάννης Τρανούδης παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις  εφαρμογής φακών επαφής και μίλησε για την εύστοχη διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών με φακούς επαφής σε πρεσβύωπες. Ο Βασίλης Κόκοτας μίλησε για τον ενδιαφέροντα κόσμο του vision therapy από το οποίο βοηθούνται πολλοί ασθενείς με προβλήματα όρασης και θύμισε στους παρευρισκομένους επαγγελματίες το δυνατό εργαλείο που έχει ο Οπτομέτρης στα χέρια του που δεν είναι άλλο από την σκιασκοπία ξεδιπλώνοντας άγνωστες στους πλείστους αλλά συνάμα συναρπαστικές πτυχές της μεθόδου αυτής.

Η Οπτομέτρης Μαρία Θεοχαρίδου έκλεισε την Ημερίδα παρουσίαζοντας το θέμα της σύγκλισης και προσαρμογής το οποίο και ο Οπτομέτρης συναντά συχνά στην καθημερινή του πρακτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Οπτομετρών Κύπρου ευχαριστεί για ακόμα μια φορά όλους τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συμμετοχής στην Ημερίδα του Συνδέσμου Οπτομετρών. Ευχαριστίες επίσης σε όλους τους Συναδέλφους για την προσέλευση τους, τους πολύτιμους χορηγούς που έστεψαν ακόμα μια φορά την Ημερίδα Οπτομετρίας με επιτυχία αλλά και το πανέμορφο ξενοδοχείο Αμαθούς που με την άψογη για ακόμα μια φορά φιλοξενεία του έδωσε και πάλι μια ξεχωριστή νότα στο καθιερωμένο πια ετήσιο αυτό γεγονός.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











782