Επιστημονικές Διαλέξεις Medochemie για το Προκάρδιο Άλγος


H Medochemie, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σύγχρονες Εξελίξεις στην Ιατρική», το οποίο πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε επιστημονικές διαλέξεις στις 10 και 11 Μαρτίου 2022.

Οι φετινές διαλέξεις ήταν αφιερωμένες στην καρδιολογία και έφεραν το γενικό τίτλο «Προκάρδιο Άλγος». Επιστημονικός προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γεώργιος Αθανασόπουλος, Διευθυντής Καρδιολογικού Τομέα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Αθηνών.

Τις διαλέξεις παρακολούθησε, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, μεγάλος αριθμός ιατρών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και τη γνωσιακή επάρκεια και μεταδοτική ικανότητα του καθηγητή Αθανασόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων αναλύθηκαν σε βάθος ζητήματα που σχετίζονται με την εκδήλωση του προκάρδιου πόνου, με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ παρουσιάστηκαν οι καταλληλότερες και πιο σύγχρονες μέθοδοι για έγκαιρη και σωστή διάγνωση προς όφελος των ασθενών.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου καλωσόρισε τον καθηγητή Αθανασόπουλο στην Κύπρο και ευχαρίστησε την Medochemie για τη διαχρονική στήριξη προς την ιατρική κοινότητα, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Παράλληλα χαιρέτισε την πραγματοποίηση επιστημονικών διαλέξεων που κατά την έκφραση του, έχουν στόχο τη διάχυση της νέας και ανεξάρτητης ιατρικής γνώσης.

Ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Θεόδωρος Χριστοδουλίδης, αφού αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σύγχρονες Εξελίξεις στην Ιατρική», το οποίο, όπως είπε, έχει καταστεί πλέον θεσμός, ευχαρίστησε τη Medochemie για τη συνδρομή της στην περαιτέρω εξέλιξη και επιστημονική ενδυνάμωση των ιατρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τις φετινές διαλέξεις η Medochemie έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία στους γιατρούς να ενημερωθούν αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από άκρως σημαντικά θέματα της ειδικότητας τους, έχοντας την ίδια στιγμή πρόσβαση στην πιο σύγχρονη και αντικειμενική επιστημονική γνώση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











717