Διαπαιδαγωγικό σεμινάριο ΠΙΣ, ΠΕΚ, Παν. Λευκωσίας και Cine Studio: Ο ύπνος και η υγεία μας


 «Οι σχέσεις με καρκίνο, διαβήτη, καρδία, παχυσαρκία, στρες, μνήμη, μάθηση, ατυχήματα, ψυχική κατάσταση, διάρκεια ζωής και τα παιδιά μας».

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, η Παιδιατρική Εταιρεία και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και το Cine Studio, διοργανώνουν το πρώτο από μια σειρά διαπαιδαγωγικών σεμιναρίων, την Πέμπτη 14/4/22, ώρα έναρξης 18:30 και λήξη 20:00 και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε.

Το θέμα είναι «Ο ύπνος και η υγεία μας: Οι σχέσεις με καρκίνο, διαβήτη, καρδία, παχυσαρκία, στρες, μνήμη, μάθηση, ατυχήματα, ψυχική κατάσταση, διάρκεια ζωής και τα παιδιά μας».

Η σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης σε θέματα υγείας, ιατρικής και ποιότητας ζωής είναι τεράστια. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος μου ανέθεσε τη διοργάνωση δραστηριοτήτων για την εκπαίδευση του κοινού αλλά και όλων μας, για σημαντικά προβλήματα υγείας που απειλούν τη ζωή μας.

Ο χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία κατασκευής στρωμάτων ΣΤΡΩΜΑ, την οποία θερμά ευχαριστούμε για τη διαχρονική συμβολή της στην εκπαίδευση όλων μας στον τόσο σημαντικό τομέα του ύπνου και των επιδράσεών του στην υγεία μας.  

Το πρόγραμμα του καινοτόμου και πρώτου αυτού σεμιναρίου / συζήτησης, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό και την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου, δηλαδή εσείς που θα συμμετέχετε, είναι το εξής:

1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή, Δρ Μαρία Μιχαηλίδη, Καθηγήτρια, Τμήμα Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

2. Οι επιδράσεις του ύπνου στην υγεία μας και η ευτυχισμένη μακροζωία, Δρ Λοΐζος Λοΐζου, Παιδίατρος, Παιδογκολόγος/Παιδοαιματολόγος, Καθηγητής Παιδογκολογίας/Παιδοαιματολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

3. Η υγεία της καρδίας και του εγκεφάλου και πώς επηρεάζονται από τον ύπνο, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, Καρδιολόγος, Προέδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

4. Οι διαταραχές του ύπνου και οι σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας, Δρ Μήνα Οικονομίδου, Πνευμονολόγος με εξειδίκευση στις διαταραχές ύπνου (Υπνολόγος).

5. Τα παιδιά μας και η σημασία του ύπνου στην ανάπτυξη και πρόοδο τους, Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, Παιδίατρος, Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

6. Διαβήτης και ύπνος, Δρ Πολύκαρπος Ευριπίδου, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Διαβητολογίας Κύπρου.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα προσφερθούν καφές, γλυκά και αλμυρά προσφορά του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη – Κύπρου.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω Covid, και για έγκαιρη κράτηση τηλεφωνήστε στο 22 48 68 98 για την εγγραφή και για περισσότερες πληροφορίες, εάν θέλετε.

Χρειάζεται safe pass ή για τους ανεμβολίαστους rapid test 48 ωρών. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











644