Διαδικτυακή Ημερίδα Συνδέσμου Μωρά Θαύματα: Προωρότητα: Ασφαλές ξεκίνημα και μελλοντική υγεία


Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Προωρότητας, που έχει καθιερωθεί κάθε Νοέμβριο, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Προωρότητα: Ασφαλές ξεκίνημα και μελλοντική υγεία». Σκοπός η επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στην προωρότητα και τη σημασία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 6 Νοεμβρίου μεταξύ των ωρών 16:00 και 18:00 μέσω ΖΟΟΜ. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γονείς, μέλλοντες γονείς, γιατρούς, νοσηλευτικό-μαιευτικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας.

Την Ημερίδα θα προλογίσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη. Θα ακολουθήσει διάλεξη της Καθηγήτριας Νεογνολογίας, UN Medical School και T. Διευθύντριας ΜΕΝΝ-Παιδιατρικής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρος Χριστίνας Καραολή με θέμα «Προωρότητα: Μύθοι και Αλήθειες. Κυπριακή πραγματικότητα».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκου Ιδρύματος Φροντίδας Νεογνών Silke Mader θα παρουσιάσει το θέμα «Ευρωπαϊκά Πρότυπα Φροντίδας για τη Νεογνική Υγεία – η προσέγγιση των γονέων». Τέλος η Παιδίατρος-Εντατικολόγος Νεογνών Δρ Θάλεια Παπαδούρη θα μιλήσει για την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου και τις Παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στα νεογνά της Κύπρου.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματα τους γραπτώς καθ’ όλη  τη διάρκεια της Ημερίδας και στο τέλος θα συζητηθούν συμπεράσματα και θα απαντηθούν ερωτήσεις.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα εκτός από την ομιλία της κ. Silke Mader, που θα είναι στην Αγγλική, με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη εγγραφή μέσω του Facebook και της Ιστοσελίδας του Συνδέσμου (https://morathavmata.com/). Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 22713780.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











928