Αρχίζει στην Αθήνα το Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας


Η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων είναι μια δια βίου υπόθεση

Η πρόληψη από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα νεότερα δεδομένα στον τομέα της απεικόνισης, όπως επίσης οι βαλβιδοπάθειες και οι σύγχρονες επεμβατικές (μη χειρουργικές) τεχνικές αντιμετώπισης, οι νεότερες εξελίξεις στο πεδίο των αρρυθμιών, η σημασία της ψηφιακής ιατρικής και όλες οι νεότερες φαρμακευτικές εξελίξεις για την καρδιακή ανεπάρκεια είναι τα πεδία που θα αναπτυχθούν στο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (20-22 Οκτωβρίου) στην Αθήνα.

Η συμμετοχή καρδιολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι σημαντική και θα συνεισφέρει στην ανταλλαγή απόψεων για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ιωάννης Κανακάκης, πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Τις αδυναμίες στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, που πρέπει να αντιμετωπίζονται νωρίς, ανέλυσε ο Ιωάννης Γουδέβενος, τέως τρόεδρος ΕΚΕ, ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

"Η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων (στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικά, νόσος περιφερικών αρτηριών, καρδιακή ανεπάρκεια) είναι μια δια βίου υπόθεση επικεντρωμένη σε τέσσερις παράγοντες συμπεριφοράς (Lifestyle): κάπνισμα, κακή διατροφή, παχυσαρκία, καθιστικός τρόπος ζωής και σε τρεις κύριους παράγοντες κινδύνου: δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. Παρ' όλα αυτά οι καρδιαγγειακές παθήσεις συνεχίζουν να είναι η κύρια αιτία θανάτου στη χώρα μας και παγκοσμίως και τούτο παρότι πρόκειται για παθήσεις που προλαμβάνονται", υπογράμμισε.

Για τις καινούργιες τεχνολογίες για την πρόβλεψη του καρδιαγγειακού κινδύνου μίλησε ο Χάρης Αντωνιάδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του κ. Αντωνιάδη ήταν η αξία που έχει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης "όπου μπορούμε σήμερα να ερμηνεύσουμε όλα τα δεδομένα (εκεί όπου ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί) και να εξαγάγουμε πληροφορίες που το ανθρώπινο μάτι αδυνατεί να δει".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter932