ΣΦΕΚ: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην Κυπριακή αγορά


«Αχρείαστη η αλόγιστη αγορά σκευασμάτων απλώς και μόνον για τη δημιουργία αποθεμάτων»

 O Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών Κύπρου ΣΦΕΚ, με ανακοίνωση του «επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην Κυπριακή αγορά για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και ως εκ τούτου κρίνεται αχρείαστη η αλόγιστη αγορά σκευασμάτων απλώς και μόνον για τη δημιουργία αποθεμάτων.

Ο ΣΦΕΚ καλεί τους καταναλωτές να προχωρούν σε αγορά μόνον  της ποσότητας των φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται  από τους θεράποντες γιατρούς τους,  ώστε να διασφαλισθεί ότι όλοι όσοι έχουν ανάγκη φαρμάκων θα μπορούν να έχουν την ποσότητα την οποία χρειάζονται. Ασθενείς οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευθούν φάρμακα πέραν των ποσοτήτων τις οποίες χρειάζονται είναι δυνατόν να τα στερήσουν  από άλλους συνανθρώπους τους οι οποίοι τα έχουν  επίσης ανάγκη.

Ως ΣΦΕΚ  διατηρούμε αποθέματα φαρμάκων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Κυπρίων πολιτών. Ταυτόχρονα όμως ενημερώνουμε το κοινό ότι από την ημερομηνία κατά την οποία γίνεται παραγγελία φαρμάκων μέχρι και την παραλαβή τους στην Κύπρο, μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή,  οι προμηθευτές μας, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες στο εξωτερικό,  δεν μας έχουν ενημερώσει ότι προβλέπουν προβλήματα στην αλυσίδα προμήθειας  της Κυπριακής αγοράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο ο οποίος δυνατόν να επιφέρει αναστάτωση στην φυσιολογική ροή των  πραγμάτων και του εύλογου προγραμματισμού προμηθειών».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter726