«Light it Up 4 HD»: Φωταγώγηση στα χρώματα της Νόσου Huntington


Στα χρώματα της Νόσου Huntington, μπλε και μωβ (για ενήλικα και ανήλικα άτομα που επηρεάζονται από τη Νόσο αντίστοιχα) θα φωταγωγηθούν κτήρια στην Κύπρο στο πλαίσιο του Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο και της παγκόσμιας δράσης LightitUp4HD.

Φέτος θα φωταγωγηθούν το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το κτήριο Συμβουλίου- Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κυπριακό Μουσείο, από την Παρασκευή, 22 Μαΐου έως και την Κυριακή, 31 Μαΐου 2020.

H Nόσος Huntington (Huntington’s Disease, HD) αποτελεί μία σπάνια γενετική κληρονομική νευροεκφυλιστική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τη φυσική, γνωστική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που νοσεί. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος για τη Νόσο του Huntington σε στενή συνεργασία, με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, προσφέρει υπεύθυνα ενημέρωση και στήριξη σε όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τη Νόσο (πάσχοντες, ασυμπτωματικοί φορείς, φροντιστές, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών). Ο Κυπριακός Σύνδεσμος αποτελεί μέλος ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμων και οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για τη Νόσο του Huntington.

Το διεθνές αυτό κίνημα LightitUp4HD έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την σπάνια αυτή ασθένεια, αφού αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Αυστραλίας. Η φωταγώγηση των ερευνητικών, ιστορικών και πολιτιστικών κτηρίων στην Κύπρο αποδεικνύει ότι η στήριξη των ερευνητικών φορέων, κυβερνητικών τμημάτων και άλλων οργανισμών μπορεί να συμβάλει μέγιστα στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. Αυτή η ανάμειξη πολλών και διαφορετικών φορέων συμβάλει στην καλλιέργειας ανθρωποκεντρικών συνειδήσεων και ταυτοτήτων για ένα καλύτερο αύριο και μία καλύτερη Κύπρο.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος για τη Νόσο του Huntington εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











546