Το ποσό των €11.000 από αθλητική ημερίδα επέδωσαν ΤΕΠΑΚ και Σωματείο «ΕΥ-ΖΗΝ», στον ΠΑΣΥΚΑΦ


ΚΥΠΕ - Το ποσό των €11.000, το οποίο είχε συγκεντρωθεί από την 2η Φιλανθρωπική Ημερίδα Αθλητισμού «Τρέχουμε/περπατούμε για τη ζωή», η οποία είναι αφιερωμένη εις μνήμην Θέκλας Αυγουστή, η οποία απεβίωσε πριν δύο χρόνια στην ηλικία των 54 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, επιδόθηκε χθες από τους διοργανωτές στον ΠΑΣΥΚΑΦ για στήριξη του πολύπλευρου κοινωφελούς του έργου.

Η ημερίδα, διοργανώθηκε την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στον Αμίαντο, με μεγάλη επιτυχία από το Σωματείο Δρομέων «Ευ-Ζην», το ΤΕΠΑΚ και τον ΠΑΣΥΚΑΦ και στηρίχθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Αμιάντου και τα τοπικά σωματεία, Ευαγόρα και Αναγέννηση, και περιλάμβανε αγώνες 12χλμ, 5χλμ, 3χλμ και παιδικό αγώνα 600μ και 1χλμ.

Χθες το βράδυ, σε μια λιτή και σεμνή τελετή στο ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, οι διοργανωτές βράβευσαν τους χορηγούς και τους εθελοντές που βοήθησαν για τη διεκπεραίωση της αθλητικής ημερίδας, και επέδωσαν το ποσό των €11.000 στη Λειτουργό Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑΣΥΚΑΦ, Μαρία Μπότσαρη Καυκαλιά, για ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου.

Σε χαιρετισμό του, το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού έδωσε συγχαρητήρια στο Σωματείο Ευ-Ζην, διότι, όπως είπε, «μέσα από το δρομικό κίνημα δώσατε στον αθλητισμό μια άλλη διάσταση».

«Αναδείξατε πρώτοι εσείς, το δρομικό κίνημα, το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Ως μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ νοιώθω ιδιαίτερη χαρά που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα σας και εύχομαι μέχρι τη λήξη της θητείας μας, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ακόμα περισσότερο. Συγχαρητήρια στους δρομείς, στους διοργανωτές και εύχομαι κάθε χρόνο η εκδήλωση αυτή να μεγαλώνει», πρόσθεσε.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ Βασίλη Πρωτοπαπά, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας οργανισμός της κοινωνίας και «θέλουμε να είναι κοντά στην κοινωνία, να μην είναι ένα κλειστό κλαμπ και γι΄ αυτό οι αίθουσες του είναι ανοικτές στον κόσμο, κάθε μέρα γίνονται εκδηλώσεις εδώ», όπως είπε.

«Θέλουμε, επίσης, να έχουμε συνεργασία με πάρα πολλούς φορείς σε όλα τα επίπεδα. Θερμές ευχαριστίες και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη βοήθεια μας προς το πολύ σημαντικό έργο που κάνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, με ανάλογες και πιο επιτυχή διοργανώσεις στο μέλλον», σημείωσε.

Η Λειτουργός Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑΣΥΚΑΦ, Μαρία Μπότσαρη Καυκαλιά, στο δικό της χαιρετισμό είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να συναντάμε ανθρώπους στη ζωή μας που να έχουν τόση πολύ αγάπη για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

«Όλοι γνωρίζεται το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ και γι΄ αυτό είστε εδώ για το στηρίξετε και γι΄ αυτό η προσπάθεια αυτή μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Πέρσι ήμασταν στις €7.000 και κάτι ως εισφορά, φέτος φτάσαμε τις €11.000 και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για όλους μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους, εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, εκ μέρους του κάθε ασθενή για το έργο το δικό σας που στηρίζει κατ΄ επέκταση τους δικούς μας ασθενείς», συμπλήρωσε.

Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Αμιάντου και των τοπικών σωματείων, Ευαγόρα και Αναγέννηση, ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Αμιάντου Αυγουστής Αυγουστή, στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση να συνεχιστεί και να μεγαλώνει κάθε χρόνο «για να μπορούμε να βοηθούμε με το δικό μας τρόπο, τους καρκινοπαθείς».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ευ-Ζην Ανδρέας Ευθυμίου, στον δικό του χαιρετισμό είπε ότι στόχος τους να αναδείξουν μέσα από την εκδήλωση την αγωνία και τον αγώνα των καρκινοπαθών. «Με αφετηρία την περσινή πετυχημένη εκδήλωση, καθιερώσαμε αυτή την εκδήλωση σε ετήσια βάση και φέτος πέραν από τις δράσεις τις αθλητικές μέσα στην Κοινότητα, είχαμε την υποστήριξη του ποδηλατικού ομίλου Λεμεσού, σε μια προσπάθεια σε πιο οργανωμένη βάση, να εμπλέξουμε περισσότερο κόσμο σε αυτή την δράση που θα καθιερώσουμε για την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη κάθε έτους», σημείωσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η φιλανθρωπική γιορτή αγάπης γίνεται εις μνήμην της Θέκλας Αυγουστή, συμβάλλοντας μέσω του αθλητισμού και του εθελοντισμού, στη γενικότερη προσπάθεια της κοινωνίας. Ο κ. Ευθυμίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Πέτρο Στυλιανού, ο οποίος κέρδισε τη μάχη με την επάρατη νόσο, δίνοντας το μήνυμα του για ζωή και προσφορά.

«Ο φίλος ο Πέτρος διέθεσε στην Επαρχία Πάφου, κουπόνια συνολικού ύψους €3.500 για την εκδήλωση μας. Έχει μαζέψει ακόμα ένα πολύ πιο μεγάλο ποσό, ενισχύοντας περαιτέρω την νευραλγική προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ. Έχει κάνει τη διαδρομή από την Πάφο προς τον Αμίαντο με το ποδήλατο του για να φέρει το προϊόν του κόπου του, βάζοντας ακόμα ένα στόχο, καλύπτοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή σε συγκεκριμένο χρόνο, για να πάρει μια μεγάλη χορηγία, για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα πιο μεγάλο όραμα, ως οραματιστής που είναι, να δημιουργήσει Τμήμα Καρκινοπαθών στην Πάφο», σημείωσε.
Το ΔΣ του Σωματείου «Ευ-Ζην» αποφάσισε και τίμησε χθες ένα εξαίρετο άνθρωπο, ένα εξαίρετο αθλητή και φιλάνθρωπο, τον Πέτρο Στυλιανού.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του «Ευ-Ζην» για το σκεπτικό της ειδικής αυτής βράβευσης, το ΔΣ του Σωματείου σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει τον Πέτρο Στυλιανού ως επίτιμο μέλος του Σωματείου, εκτιμώντας τις υπηρεσίες του αθλητή-δρομέα, του μαραθωνοδρόμου κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος κερδίζοντας τη μάχη ενάντια στον καρκίνο δίνει μηνύματα ζωής και αγάπης.  Στο σημείο αυτό, ο κ. Ευθυμίου έδωσε στον κ. Στυλιανού τη δρομική φανέλα του Σωματείου, καθώς και αναμνηστική τσάντα.
Σε αντιφώνηση του, ο Πέτρος Στυλιανού είπε ότι «εμείς που έχουμε βιώσει από κοντά τον καρκίνο, έχουμε περάσει κάποιες στιγμές αξέχαστες».

«Όταν λάβω μια δουλειά να την φέρω εις πέρας, ποτέ δεν την αφήνω στην μέση. Τώρα έχω βάλει στόχο να ποδηλατίσω όλη την Ευρώπη, μαζεύοντας χρήματα για να δημιουργηθεί Ογκολογικό Κέντρο στην Πάφο. Ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου», κατέληξε.

Μετά το τελετουργικό μέρος, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις σε χορηγούς και εθελοντές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











692