Τα Μωρά Θαύματα έκαναν το Θαύμα τους: Ένα όραμα αγάπης υλοποιείται


Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόφαση για την αναβάθμιση της Μονάδας  Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία

Πρόκειται για ένα όραμα που ξεκίνησε το 2015 με την ίδρυση του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα και με πολλή αγάπη, υπομονή, επιμονή υλοποιείται. Από τις αρχές του 2020 ο Σύνδεσμος ήρθε σε επαφή με όλους τους Φορείς Υγείας (Υπουργό Υγείας, Επιτροπή Υγείας της Βουλής, κλπ) και επισήμανε ότι η κτηριακή κατάσταση της ΜΕΝΝ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής αύξηση του αριθμού των νεογνών που νοσηλεύονται. Γι’ αυτό και εισηγήθηκε να αναλάβει το συντομότερο το Κράτος την αναβάθμιση (επέκταση και  ανακαίνιση) της ΜΕΝΝ για την ασφάλεια και υγεία των νεογνών και του προσωπικού.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας για τη συνεχή στήριξή του και για τη δέσμευση ότι το Κράτος θα ξεκινήσει άμεσα την ανέγερση μιας νέας, σύγχρονης και Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, την Γενική  Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ που εισάκουσαν τις εισηγήσεις του, όπως και τον Γενικό Ελεγκτή για τις πολύτιμες συμβουλές και την καθοδήγηση του.

Τέλος ευχαριστεί από καρδιάς το αρχιτεκτονικό γραφείο Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες που ετοίμασαν τα σχέδια της ΜΕΝΝ τα οποία δόθηκαν υπό τύπου δωρεάς στον ΟΚΥπΥ, το Αρχιτεκτονικό γραφείο Ι&Α Φιλίππου και την εταιρία GEMAC, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς για την ολοκλήρωση του έργου. Θερμές ευχαριστίες και στον Πρόεδρο και τον Γενικού Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου που θα διαθέσει χώρο για ανέγερση της επέκτασης της νέας Μονάδας.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, η πρόεδρός του Έλενα Μεγαλέμου, αναφέρει: «Σήμερα 1η Νοεμβρίου μπαίνουμε στο μήνα Προωρότητας και χαρίζουμε σαν Κράτος, σαν Κοινωνία, σαν πολίτες το καλύτερο δώρο στα Μωρά Θαύματα με την ευχή να έχουν ότι χρειάζονται στο δύσκολο ξεκίνημα της ζωής τους. Με κάθε μωρό θαύμα γεννιέται και μια ελπίδα. Αυτή την ελπίδα θέλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











539