Συνέδριο ΟΣΑΚ «Ποιότητα φροντίδας υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση»


Σε λιγότερο από ένα μήνα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη ενός βιώσιμου και καθολικού συστήματος υγείας είναι πλέον προφανή. Η πάροδος του χρόνου ωστόσο, έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για συζήτηση σημαντικών παραμέτρων, όπως η σταθερότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας αλλά και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω του ΓεΣΥ.

Η ΟΣΑΚ διοργανώνει το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ποιότητα φροντίδας Υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση» το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, από τις 9:00–17:30 στην αίθουσα «Πασχάλη Λ.Πασχαλίδη του κεντρικού κτηρίου της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και το Σύνδεσμο Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ.

Θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες στοχευμένες σε επίκαιρα ζητήματα, όπως η ποιότητα του συστήματος υγείας, η ποιότητα της φροντίδας υγείας, ο έλεγχος, η ενδυνάμωση των ασθενών, η εγγραμματοσύνη, η παροχή πολυθεματικής φροντίδας, και η πρόσβαση στα καινοτόμα φάρμακα.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και θα προβούν σε τοποθετήσεις και ομιλίες, εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, των οργανωμένων ασθενών της Ελλάδας, όπως και Ακαδημαϊκοί από Κύπρο, Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η ΟΣΑΚ θα απονείμει τα βραβεία ανώτατης διάκρισης «Συνήγορος του Ασθενούς» και τα βραβεία Πολύχρονη Δράση / Προσφορά στον Κύπριο Ασθενή.

Μεταξύ των βραβευθέντων ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο τέως πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











549