Στην Κύπρο το 1ο Φόρουμ για Καινοτόμες Θεραπείες Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ανακοινώνει τη διοργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Φόρουμ Ενημέρωσης & Διαλόγου σχετικά με τις σπουδαίες, καινοτόμες επιστημονικές θεραπείες για τη θαλασσαιμία και τη δρεπανοκυτταρική αναιμία που δημιουργούν βάσιμες ελπίδες ριζικής αντιμετώπισης των νόσων και εγκαινιάζουν ένα νέο κεφάλαιο με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πάσχοντες.

Το «1ο Φόρουμ Ενημέρωσης & Διαλόγου για τις Καινοτόμες Θεραπείες της Θαλασσαιμίας & της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας» θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΟΘ (Ιφιγενείας 31, 2ος όροφος, 2007 Στρόβολος, Λευκωσία) και εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς διεθνών ενημερωτικών συναντήσεων για τις αιμοσφαιρινοπάθειες που εγκαινιάζει η Ομοσπονδία, με τίτλο ‘’ΤΙFThinkT ank on Haemoglobinopathies’’.

Το Φόρουμ θα αποτελέσει εργαλείο πληροφόρησης, συζήτησης και σύνθεσης απόψεων, με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων ασθενών, διακεκριμένων αιματολόγων, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), καθώς και εκπροσώπων των παρασκευαστριών φαρμακευτικών εταιρειών σχετικά με την κυκλοφορία, το κόστος, την ένταξη των νέων φαρμάκων και θεραπειών στο ΓεΣΥ και την πρόσβαση των πασχόντων σε αυτές.

Ως Οργανισμός που πρωτοστατεί σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και χρόνια στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση των οργανωμένων συνόλων ασθενών και των επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών, η ΔΟΘ ηγείται αυτής της διαδραστικής πρωτοβουλίας, η οποία θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες επηρεαζόμενες από θαλασσαιμία χώρες-μέλη του διεθνούς δικτύου δράσης και επιρροής της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ραγδαία επιστημονική πρόοδος που καταγράφεται στο ερευνητικό πεδίο της θαλασσαιμίας τα τελευταία χρόνια, έχει αποδώσει καρπούς με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τόσο της γονιδειακής θεραπείας Zynteglo, όσο και του φαρμακευτικού σκευάσματος Reblozyl για τους ασθενείς με μεταγγισιοεξαρτώμενη β-θαλασσαιμία, oι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα εξαρτημένοι από επίπονες, χρόνιες μεταγγίσεις αίματος για να μπορούν να επιβιώσουν. Αντίστοιχα, δυο νέα φάρμακα και μια γονιδιακή θεραπεία για τη δρεπανοκυτταρική αναιμία υπόσχονται να ανακουφίσουν ή και να αποθεραπεύσουν πλήρως στο άμεσο μέλλον και τους ασθενείς με τη σοβαρή αυτή πάθηση.

Η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών το αναλυτικό πρόγραμμα του Φόρουμ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ΔΟΘ στο τηλέφωνο 22 319129.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











834