Στα Ιωάννινα η κορυφαία εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ενημερώνει:

Η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), θα διεξαχθεί φέτος στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2019 στα Ιωάννινα.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού πασχόντων από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική αναιμία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και, σύμφωνα με τα στοιχεία των προεγγραφών, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά ήδη τους 500.

Στο πλαίσιο αυτής, διακεκριμένοι ομιλητές από ελληνικά Πανεπιστημιακά και Νοσηλευτικά ιδρύματα θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της θαλασσαιμίας και της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.

Βασικός στόχος του επιστημονικού προγράμματος είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των πασχόντων για θέματα που άπτονται των νόσων, διευκολύνοντας την άμεση επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς. Στο επίκεντρο των ομιλιών θα τεθούν ζητήματα όπως οι καρδιολογικές επιπλοκές, η γονιδιακή θεραπεία, η αποσιδήρωση, η παρακολούθηση χρόνιων επιπλοκών, τα νέα φάρμακα για τη θαλασσαιμία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), την οποία θα εκπροσωπήσει η κα. Έλενα Μυλωνά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΔΟΘ ως ασθενοκεντρικός οργανισμός που πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τις αιμοσφαιρινοπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο, επαγρυπνεί και παρακολουθεί συστηματικά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της θαλασσαιμίας. Η ασθένεια έχει αναδειχθεί σε μείζον ιατρικό ζήτημα σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου, σε αρκετές από τις οποίες

υπάρχουν μεγάλα ποσοστά νοσηρότητας, λόγω της υποβαθμισμένης ποιότητας των υφιστάμενων μέσων και υπηρεσιών για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.thalassaemia2019.gr

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











660