Πορεία με χρώμα μωβ για τον παγκρεατικό καρκίνο


‘Ούτε λεπτό παραπάνω’, μια εκστρατεία του ΠΑΣΥΚΑΦ

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ μέσω της ομάδας αντιμετώπισης γαστρεντερικών καρκίνων ‘αλθέα’, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παγκρεατικού Καρκίνου (World Pancreatic Cancer Coalition) ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση του Παγκρεατικού Καρκίνου. Η 19η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη για έναν από τους πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Στις 19 Νοεμβρίου, Ο ΠΑΣΥΚΑΦ μαζί με 95 άλλους οργανισμούς από 35 χώρες, ηγούνται αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας..

Η 19η Νοεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ανά το παγκόσμιο μέσω της εκδήλωσης Turn It Purple όπου σημαντικά κτίρια και μνημεία φωτίζονται με μωβ χρώμα όπως ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, η όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία και το Big Ben στο Λονδίνο. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τη φωταγώγηση κτιρίων παγκύπρια στο χρώμα μωβ. Μια συμβολική κίνηση που γίνεται στα πλαίσια των δράσεων του ΠAΣΥΚΑΦ για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παγκρεατικό καρκίνο.

Στην Κύπρο θα φωταγωγηθούν τα εξής κτίρια: Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή των Αντιπροσώπων, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών, κεντρικά γραφεία Universal Life, Κυπριακό Μουσείο, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Δημαρχείο Λευκωσίας, Δημαρχείο Στροβόλου, Δημαρχείο ‘Εγκωμης, Δημαρχείο Λακατάμιας, Δημαρχείο Λεμεσού και το Παλαιό Υδραγωγείο ‘Καμάρες’ του Δήμου Λάρνακας. Όλοι οι πιο πάνω φορείς έχουν αποδεχθεί με ενθουσιασμό το αίτημα του ΠΑΣΥΚΑΦ για  να λάβουν μέρος σε αυτή τη δράση και για αυτό το λόγο ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Παράλληλα, μέσα στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου, θα διενεργηθεί Μωβ Πορεία, 23 χιλιομέτρων στη Λευκωσία. Μια πρωτοβουλία του κ. Αλέξη Σοφοκλέους και της ομάδας του με όνομα ‘Βήμα-Βήμα την Κύπρο’ ο οποίος θα ξεκινήσει την πορεία του από το Δημαρχείο Λακατάμιας στις 12 το μεσημέρι και θα περάσει από όλα τα φωταγωγημένα κτίρια στη Λευκωσία, ενώ θα καταλήξει στις 6:30 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της πορείας, εκπρόσωποι των φωταγωγημένων κτιρίων θα χαιρετήσουν την προσπάθεια του Αλέξη ενώ ο ΠΑΣΥΚΑΦ δέχεται εισφορές μέσω της jcc smart με περιγραφή ‘Μωβ πορεία’ για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του.

Η ‘Αλθέα’ του ΠΑΣΥΚΑΦ, με σύνθημα ‘Ούτε λεπτό παραπάνω’ επιδιώκει την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης των ατόμων με παγκρεατικό καρκίνο και την βελτιωμένη ποιότητα ζωής τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











936