ΠΑΣΥΚΑΦ και Κέντρο Μαστού Κύπρου υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας


Τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ και του Κέντρου Μαστού Κύπρου, την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, απώτερος σκοπός του Μνημονίου είναι να συμβάλει στις προσπάθειες και των δύο οργανισμών, στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Συνδυάζοντας, σημειώνεται, το σύνολο των υπηρεσιών για έγκαιρη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού που παρέχονται από το Κέντρο Μαστού, μαζί με τις υπηρεσίες στήριξης, αποκατάστασης, έρευνας και ενδυνάμωσης που προσφέρονται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, δημιουργείται μια δυνατή σύμπραξη, η οποία θα εργάζεται με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, βελτίωσης του προσδόκιμου ζωής και διασφάλισης των δικαιωμάτων των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Το Μνημόνιο προνοεί, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό ενός πλαισίου άμεσης συνεργασίας στους τομείς της διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού, της ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας, της ψυχοκοινωνικής στήριξης, της έρευνας,της πρόσβασης σε καινοτόμες και υψηλής ποιότητας εξετάσεις και θεραπείες καθώς και στη διαμόρφωση πολιτικών καρκίνου, νέων κανονισμών και διαδικασιών ως προς το όφελος του ασθενή και των αγαπημένων προσώπων τους.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, Νικόλας Φιλίππου μαζί με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Μαστού, Δρ. Μιχάλη Θεοφάνους, εξέφρασαν τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τους καθώς, με την ενεργοποίηση της συνεργασίας, οι δύο οργανισμοί θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειες τους.

Όπως αναφέρεται, το Μνημόνιο αυτό έρχεται να επισημοποιήσει την ήδη άριστη συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Κέντρου Μαστού Κύπρου και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς στρατηγικών συνεργιών, οι οποίες βασίζονται στις αρχές ενός αμοιβαίου και διαχρονικού σεβασμού.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΗΦ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











498