ΟΣΑΚ:Οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά


Οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και τα άτομα με πολλαπλές καταστάσεις υγείας διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά και με θάνατο από το COVID-19, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Σημειώνει ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν να είναι κάποιος ηλικιωμένος και να έχει διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, σε ανοσοκαταστολή, παθήσεις του  αναπνευστικού και την υπέρταση.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για σημαντικό μέρος του πληθυσμού: σε ολόκληρη την Ευρώπη, 150 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με χρόνιες παθήσεις και περίπου 50 εκατομμύρια με πολύνοσηρότητες.

Η Ομοσπονδία καλεί τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν αποτελεσματικές στρατηγικές για την προστασία των πιο ευάλωτων ατόμων. Συγκεκριμένα, σημειώνει, οι χώρες πρέπει να παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στα νοσοκομεία και στο προσωπικό του τομέα της υγείας.

«Η κατάσταση στην Ιταλία δείχνει ότι οι ζωές των ασθενών διατρέχουν κίνδυνο όταν τα νοσοκομεία είναι υπερφορτωμένα. Εκτός από το COVID-19, ορισμένοι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, καθώς και οι ασθενείς με επείγουσες καταστάσεις, θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλεί επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει ταχείες ενέργειες με συναίνεση και αλληλεγγύη για να διασφαλίσει τη συνεχή παροχή ζωτικών φαρμάκων, προστατευτικών εργαλείων και εξοπλισμού, όπως είναι τα αναπνευστικά μηχανήματα όπου χρειάζονται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1878