ΟΣΑΚ: Το ΓεΣΥ είμαστε εμείς. Ας Το Συζητήσουμε, στο facebook


Η ΟΣΑΚ ανακοινώνει «την έναρξη της νέας εκστρατείας της με τίτλο «Το ΓεΣΥ είμαστε εμείς, ας το συζητήσουμε». Προς το σκοπό αυτό ενημερώνει τους πολίτες ότι η ήδη υπάρχουσα σελίδα «Ας. Το. Συζητήσουμε» στο Facebook μέσω της οποίας στο παρελθόν οι επιστήμονες συνεργάτες της ΟΣΑΚ έδωσαν χιλιάδες απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών που σχετίζονταν με την πανδημία και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλάζει περιεχόμενο και αποστολή.

Από τώρα και στο εξής, οι πολίτες, μέσω της συγκεκριμένης σελίδας θα μπορούν να υποβάλουν τα ερωτήματα τους ή τα παράπονα τους ή να υποβάλουν επώνυμα ή ανώνυμα τις καταγγελίες τους για θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ και τον τομέα της Υγείας γενικά (εντός και εκτός ΓεΣΥ).

Τα παράπονα ή ερωτήματα των ασθενών θα αποστέλλονται σε προσωπικό μήνυμα στον διαχειριστή της σελίδας και οι απαντήσεις θα αναρτώνται δημόσια (ανώνυμα) ώστε να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες ταυτόχρονα με στόχο να αποφεύγονται επαναλήψεις. Η διαδικασία δηλαδή θα είναι η ίδια με αυτήν που εφαρμοζόταν και στο παρελθόν με τα ερωτήματα που αφορούσαν την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι πολίτες, εάν επιθυμούν την διερεύνηση ενός περιστατικού και δεν θέλουν απλά να το αναφέρουν/δημοσιοποιήσουν, πρέπει στο μήνυμα που θα αποστέλλουν στον διαχειριστή της σελίδας μας να περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οι οποίες δεν θα δημοσιοποιούνται κατά την ανάρτηση των απαντήσεων.

Επίσης, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα είναι αδύνατο να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα ή ενδεχομένως να χρήζουν νομικής διαχείρισης τα περιστατικά, η διαδικασία θα είναι διαφορετική και οι απαντήσεις θα αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα μόνο στο άτομο που υποβάλλει το παράπονο/καταγγελία. Η διαχείριση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται επίσημα από το «Παρατηρητήριο Ασθενών» της ΟΣΑΚ το οποίο να διευκρινιστεί ότι δεν αντικαθίσταται σε καμία περίπτωση από την συγκεκριμένη δράση/εκστρατεία, αλλά μέσω της δράσης αυτής, ενισχύεται και γίνεται ακόμα πιο προσιτό στους πολίτες.

Η σελίδα θα είναι προσβάσιμη σε όλο τον πληθυσμό και τα ερωτήματα/παράπονα/επισημάνσεις που θα λαμβάνονται θα προωθούνται είτε στην αρμόδια Αρχή, είτε σε επαγγελματίες συνεργάτες για να δίνονται επώνυμα οι ανάλογες απαντήσεις/επεξηγήσεις.

Προς το σκοπό αυτό, στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν με εκπροσώπους τους τόσο ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Στόχος της ΟΣΑΚ είναι να ανοίξει δημόσια διάλογο με τους πολίτες. Να εκφράσουν οι ίδιοι οι πολίτες τις δικές τους θέσεις, να επιλύσουν απορίες που έχουν, να υποβάλουν με αυτό τον τρόπο τα παράπονα τους.

Η ΟΣΑΚ ως ο εκπρόσωπος των ασθενών της Κύπρου μέσα από αυτή την προσπάθεια, στοχεύει επίσης στην καταγραφή των προβλημάτων που οι ίδιοι οι πολίτες εντοπίζουν ώστε να μπορεί στη συνέχεια και με τη συμμετοχή της στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων να προωθήσει τις απαραίτητες λύσεις.

Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν την ανάρτηση στον «τοίχο» της σελίδας, σχολίων τα οποία περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα ατόμων (παρόχων υπηρεσιών υγείας) ή φωτογραφίζουν με τον οποιονδήποτε τρόπο νοσηλευτήρια ή άλλα κέντρα παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Ο διάλογος μέσω της σελίδας μεταξύ των πολιτών επιτρέπεται αρκεί να διεξάγεται σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και ευπρέπειας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











378