ΟΣΑΚ: Στήριξη στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας


«Προτεραιότητά μας να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες και το σύστημα υγείας»

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου αναφέρει:

«Τη στήριξή του στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τα μέτρα προστασίας ενάντια στη πανδημία εκφράζει το οργανωμένο κίνημα των ασθενών και υπενθυμίζει ότι προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων, καθώς και του ιδίου του συστήματος υγείας.

Οι οργανωμένοι ασθενείς κατανοούν πλήρως ότι τα θέματα τα οποία άπτονται της οικονομίας είναι σοβαρά, πάνω από όλα όμως είναι η υγεία των συμπολιτών μας και οι ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό και όλοι θα πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις και τα οποία μέτρα έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Για να πετύχει όμως η προσπάθεια αναχαίτισης της Πανδημίας, θα πρέπει να είναι συλλογική. Όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να τη στηρίξουν εμπράκτως εφαρμόζοντας τα σχετικά διατάγματα.

Ελπίδα όλων, η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς, έτσι ώστε σύντομα τα μέτρα να χαλαρώσουν περισσότερο ώστε να πλησιάσουμε την κανονικότητα την οποία τόσο έχουν όλοι ανάγκη.

Παράλληλα η ΟΣΑΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των μέτρων λοκντάουν από Ευρωπαϊκές χώρες σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Γι’ αυτό και καλεί όλους να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προσωπικής προστασίας τα οποία αποτελούν τη σημαντικότερη ασπίδα για την πρόληψη και προστασία μέχρι να είναι εφικτός ο μαζικός εμβολιασμός».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











694