ΟΣΑΚ: Προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων


Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) αναφέρει:

«Το πολύ σοβαρό θέμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων συζήτησε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Αναμένοντας τη γνωμοδότηση του αρμόδιου επιστημονικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EMA), θέση της ΟΣΑΚ είναι ότι όλα τα αδειοδοτημένα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ως προς τούτο, θα πρέπει να σεβαστούμε και ακολουθήσουμε τις αποφάσεις και συστάσεις του.

Κύριο μέλημα της ΟΣΑΚ είναι και παραμένει ο άμεσος εμβολιασμός των ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου με τα διαθέσιμα εμβόλια. Έτσι μόνο θα είναι προστατευμένοι και θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω του Κορωνοϊού-Covid-19.

Μάλιστα οι οργανωμένοι ασθενείς θα θέσουν προς συζήτηση στην Ad Hoc Επιτροπή, εισήγηση όπως διασφαλιστεί το δικαίωμα της επιλογής εμβολίου των ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως συμβαίνει και στις ηλικιακές ομάδες. Ταυτόχρονα η ΟΣΑΚ ενθαρρύνει και προτρέπει τις ευπαθείς ομάδες όπως προχωρήσουν άμεσα με τον εμβολιασμό τους, με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, δεδομένου ότι όλα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Εξάλλου, οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν πολύ περισσότερο σε περίπτωση μη εμβολιασμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











860