ΟΣΑΚ: Οι πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις αμφιβολίες για το εμβόλιο της AstraZeneca


Την ανακούφισή της τονίζει με ανακοίνωσή της «η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου έπειτα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των όσων λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για άτομα των μεγαλύτερων ηλικιών.

Για το λόγο αυτό, καλεί τους πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις όποιες φωνές σπείρουν αμφιβολίες και να δώσουν σημασία στα αρμόδια διεθνή και ευρωπαϊκά Όργανα.

Την Τετάρτη, ο ίδιος ο ΠΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι έπειτα από τη δική του μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι κατάλληλο, καθόλα ασφαλές και καθόλα αποτελεσματικό για τα άτομα όλων των ηλικιών, περιλαμβανομένων των ατόμων άνω των 55 ετών.

Ως εκ τούτου και από τη στιγμή που τόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όσο και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, (όπου έχουν ήδη εμβολιαστεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με το συγκεκριμένο εμβόλιο), και τώρα και ο ΠΟΥ, δίνουν σύσταση για χορήγηση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες,  η ΟΣΑΚ θεωρεί ότι η όποια συζήτηση έχει ανοίξει, κακώς κατά την άποψή της, θα πρέπει πάραυτα να τερματιστεί.

Εάν φθάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε τους αρμόδιους Οργανισμούς, τότε σίγουρα θα πρέπει να θέσουμε υπό αμφισβήτηση χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία χορηγούνται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΟΣΑΚ εκπροσωπώντας τους κύπριους ασθενείς, καλεί τους πολίτες και κυρίως τους ηλικιωμένους μας όπως και τα άτομα υψηλού κινδύνου (για τα οποία ενδείκνυται η τεχνολογία κατασκευής του συγκεκριμένου εμβολίου), να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους.

Και οι τρεις αρμόδιοι Οργανισμοί τονίζουν ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι κατά πολύ περισσότερα από το ρίσκο της μόλυνσης των ανθρώπων, αφού το εμβόλιο προστατεύει από την ανάπτυξη σοβαρών συμπτωμάτων τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν κάποιους ανθρώπους στο θάνατο.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών τονίζει επίσης πως όποιος είτε ατομικά, είτε εκ της θέσεως του, είτε υπό την όποια ιδιότητα του ως εκπρόσωπος επίσημων Σωμάτων, συνεχίσει να προκαλεί σύγχυση μεταξύ των πολιτών, θα πρέπει στη συνέχεια και εάν συμπολίτες μας αποφύγουν τον εμβολιασμό τους και νοσήσουν βαριά, να είναι έτοιμος να αναλάβει και τις ευθύνες του δημοσίως».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1096