ΟΣΑΚ: Ντροπής πράγματα. Πλήρης απαξίωση και περιθωριοποίηση των αναγκών των ασθενών


«Ο ΟΑΥ ενέδωσε σε εκβιασμούς συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και αποδέχθηκε την αναβολή της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων».

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών (ΟΣΑΚ) αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά φαίνεται να αναστέλλονται αποφάσεις οι οποίες στοχεύουν στην βελτίωση της πρόσβασης των δικαιούχων του ΓεΣΥ σε υπηρεσίες υγείας όπως τη λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων.

Η ΟΣΑΚ κρίνει θλιβερή και καταδικαστέα την εν λόγω απόφαση η οποία προκαλεί δικαιολογημένα απογοήτευση και οργή αφού εδώ και 3 χρόνια δεν κατέστη δυνατός ο σχεδιασμός και εφαρμογή του θεσμού των εφημερευόντων ιατρείων βάσει των σχεδιασμών του γενικού σχεδίου υγείας.

Ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αμφιβολία προκαλεί στην ΟΣΑΚ η επιχειρησιακή ικανότητα του ΟΑΥ ο οποίος ενέδωσε σε εκβιασμούς συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και αποδέχθηκε την αναβολή της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων.

Αναμένεται όπως αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο αυτό γενικότερα προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη για τη μη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και ιδιαίτερα προς τους συνδικαλιστές του δημοσίου για την παρεμπόδιση των οποιονδήποτε εξελίξεων και προόδου στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Παράλληλα για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι ο ΠΙΣ υιοθέτησε την προσφιλή μέθοδο της παρελκυστικής πολιτικής με σκοπό την πρόκληση καθυστέρησης στην εφαρμογή βελτιωτικών μέτρων στο ΓεΣΥ.

Η ΟΣΑΚ απαιτεί την λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων χωρίς άλλη καθυστέρηση και καλεί τον υπουργό Υγείας, να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και ως ο πολιτικός προϊστάμενος στον τομέα της Υγείας να λάβει αποφάσεις που θα αποδεικνύουν την ετοιμότητα του να εξυπηρετήσει πρώτα και μόνο το συμφέρον των κυπρίων ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











580