ΟΣΑΚ: Ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας η έναρξη εμβολιασμού κατα του Κορωνοϊού- Covid 19


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ΟΣΑΚ προς όλους τους επαγγελματίες υγείας»

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την έναρξη των εμβολιασμών κατά του Κορωνοϊού-Covid 19. Η χθεσινή ημέρα αποτελεί ιστορικό σταθμό και ένα τεράστιο βήμα αφού βρισκόμαστε πλέον στο δρόμο για την αναχαίτιση της πανδημίας. Επιτέλους ύστερα από τόσους δύσκολους μήνες άρχισε να ξεπροβάλλει φως στο τούνελ.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της προσπάθειας. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εκείνο το οποίο θα πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να  στηρίξουμε έμπρακτα όλους τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι με υπερβάλλοντα ζήλο αναμετρώνται καθημερινά με τον αόρατο εχθρό.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά και γραπτώς τους επαγγελματίες υγείας, για όσα πρόσφεραν, προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, για τη διαχείριση των ασθενών με Κορωνοϊό. Αναμφίβολα η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στους υπόλοιπους θαλάμους των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Κορωνοϊό, αναστατώνοντας τη λειτουργία τους και δημιουργώντας επιπλέον φόρτο εργασίας.

Η ΟΣΑΚ οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια και τον Υπουργό Υγείας, όπως και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τον ΟΚΥπΥ, οι οποίοι έχουν επίσης αφιερώσει όλες τους τις δυνάμεις στην καταπολέμηση και διαχείριση της Πανδημίας.

Με την ευκαιρία του νέου χρόνου, η ΟΣΑΚ εκφράζει την ελπίδα ότι το 2021 θα φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο. Τονίζει παράλληλα ότι θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα της  για διεκδίκηση ενός ποιοτικού συστήματος υγείας το οποίο να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











398