ΟΣΑΚ: Ικανοποίηση για την απόφαση για έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου με ανακοίνωσή της «εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ και της παροχής υπηρεσιών ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας από την 1η Ιουνίου 2020 μέσα από  ένα σωστά δομημένο και ανθρωποκεντρικό σύστημα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Η 1η Ιουνίου 2020 σηματοδοτεί για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών ιστορικό σταθμό στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της δημόσια υγείας. Αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο αφού πλέον  οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ στην Κύπρο θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια νοσηλευτήρια του τόπου, ειδικότερα σήμερα όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη.

Η ΟΣΑΚ εκφράζει την κατανόησή της και καλεί τους πολίτες επίσης να επιδείξουν υπομονή αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε ανά το Παγκόσμιο.

Μια πολύ σοβαρή παράμετρος όμως είναι και η ένταξη στο Σύστημα Υγείας των υπολοίπων υπηρεσιών και των επαγγελματιών υγείας  όπως αυτές προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία. Η ΟΣΑΚ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει ο ΟΑΥ να καταθέσει σαφές χρονοδιάγραμμα και οδικό χάρτη για έναρξη των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες υγείας στους επόμενους λίγους μήνες.

Οι Οργανωμένοι Ασθενείς διαβεβαιώνουν όλους τους Κύπριους πολίτες και ιδιαίτερα τους χρόνιους ασθενείς ότι με την ίδια σύνεση και σοβαρότητα θα παρακολουθούν τη λειτουργία της Β΄ φάσης του ΓεΣΥ τονίζοντας ότι θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης  παρεμβαίνοντας εκεί και όπου χρειάζεται για την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











732