ΟΣΑΚ: Αναβάθμιση δημοσίων νοσηλευτηρίων και ΓεΣΥ η σημαντικότερη μεταρρύθμιση


Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για τον άμεσο διορισμό του νέου Προέδρου του ΟΚΥπΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Η ΟΣΑΚ συγχαίρει δημόσια τον νέο Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ, Μάριο Παναγίδη. Πρόκειται για ένα άτομο με μακρόχρονη εμπειρία στη διοίκηση αντίστοιχου οργανισμού και ο οποίος συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, γνωρίζοντας εις βάθος τα ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό, αλλά και τον μέχρι τώρα χειρισμό τους. 

Η ΟΣΑΚ εκφράζει την αισιοδοξία ότι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΥπΥ θα ανταποκριθεί πλήρως στα νέα του καθήκοντα και θα φέρει εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο της αυτονόμησης και του εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ευελπιστούμε ότι ο νέος πρόεδρος, αναγνωρίζοντας τις παθογένειες του συστήματος και τις γενεσιουργές αιτίες των διαχρονικών προβλημάτων των δημόσιων νοσηλευτηρίων, θα εργαστεί με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα για να μπει η αυτονόμηση στις ράγες του εκσυγχρονισμού.

Οι καθυστερήσεις και συνεχείς αλλαγές στο πηδάλιο του ΟΚΥπΥ μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθότι έχουν δημιουργήσει κλίμα δυσπιστίας στους πολίτες οι οποίοι δικαιολογημένα πλέον αμφιβάλλουν κατά πόσον το εγχείρημα της αυτονόμησης και του εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων θα πετύχει.

Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερη κρίσιμη, αφού βρισκόμαστε μόνο λίγους μήνες πριν την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ που είναι και η πιο σημαντική. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, όπως και πολλές καθυστερήσεις. Γι’ αυτό υπό τη σωστή καθοδήγηση του νέου Προέδρου του ΟκΥπΥ, αναμένουμε ότι θα γίνει σκληρή δουλειά, ώστε ο ΟΚΥπΥ να προλάβει να είναι πανέτοιμος για την προσφορά υπηρεσιών στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ.

Η ΟΣΑΚ δηλώνει ότι η αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων αποτελεί τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση, μαζί με το ΓεΣΥ, του τομέα της υγείας και γι’ αυτό θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, υποβοηθώντας εκεί και όπου μπορεί τον ΟΚΥπΥ.

Τα πιο πάνω θέματα θα συζητηθούν στην αιτήσαν κατ’ ιδίαν συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΣΑΚ με το νέο πρόεδρο του ΟΚΥπΥ καθώς και το αίτημα της ΟΣΑΚ για συμμετοχή εκπροσώπου της στο Δ.Σ του ΟΚΥπΥ». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











772