ΟΣΑΚ: Ενωμένοι με μια φωνή είμαστε πιο δυνατοί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο


Στη σύσταση μόνιμης επιτροπής Καρκίνου προχώρησε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) υλοποιώντας ακόμη ένα της στόχο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΑΚ:

«Μεγάλος αριθμός οργανώσεων οι οποίες ασχολούνται με τα θέματα καρκίνου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ώστε με ΜΙΑ φωνή, κάτω από την ομπρέλα της ΟΣΑΚ να διεκδικήσουν την προώθηση των απαιτούμενων πολιτικών για θέματα τα οποία αφορούν και επηρεάζουν τους ασθενείς με καρκίνο.

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται ο καθορισμός των προτεραιοτήτων της Μόνιμης Επιτροπής καθώς και η κατάρτιση Σχεδίου Δράσης τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Επιπρόσθετα προγραμματίζεται ημερίδα με στόχο την ευθυγράμμιση όλων των φορέων ως προς το πού βρισκόμαστε στην Κύπρο με τα θέματα καρκίνου, την ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων αλλά και τον καθορισμό προτεραιοτήτων.

Η Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου αποτελείται από εκπροσώπους των πιο κάτω οργανώσεων μελών της ΟΣΑΚ οι οποίες εκπροσωπούν ογκολογικούς ασθενείς ή/και ομάδες ασθενών με καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των αιματολογικών καρκίνων, σπάνιων καρκίνων και του παιδικού καρκίνου:

  1. Europa Uomo Κύπρου
  2. Εuropa Donna Κύπρου
  3. Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου
  4. Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος «Ζωή»
  5. Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας
  6. Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων – ΠΑΣΥΚΑΦ
  7. Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας»
  8. Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου

Ενωμένοι με ΜΙΑ φωνή είμαστε πιο δυνατοί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











622