Ο ΠΑΣΥΚΑΦ στα καλοκαιρινά σχολεία για τον καρκίνο του δέρματος


Η προστασία του δέρματος πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία και οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για προστασία των παιδιών για πρόληψη και μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ στο πλαίσιο του προγράμματός του «Καρκίνος του δέρματος» και των δράσεών του για ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού για πρόληψη σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο Στροβόλου διοργάνωσε παρουσιάσεις σε καλοκαιρινά σχολεία για ενημέρωση των παιδιών ηλικίας 5 - 12 χρονών για την προστασία τους δέρματος από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (UVA & UVB). 

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, ο ΠΑΣΥΚΑΦ ενημέρωσε τα παιδιά για τις συστάσεις των ειδικών σχετικά με την προστασία του δέρματος από τον ήλιο που περιλαμβάνουν: την αποφυγή της απευθείας έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες 10:30 π.μ. - 4:30 μ.μ., τη χρήση κατάλληλων ενδυμάτων που προστατεύουν το δέρμα, την επάλειψη του δέρματος με αντηλιακό 20 λεπτά πριν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και την επανάληψή του κάθε 2 ώρες, τη χρήση πλατύγυρου καπέλου και γυαλιών καλής ποιότητας.

Η προστασία του δέρματος πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία και οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για προστασία των παιδιών για πρόληψη και μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στην ενηλικίωση. Τα παιδιά έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα από τους ενήλικες και χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία και φροντίδα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται επίσης τα άτομα με ανοικτό φωτότυπο, λόγω του ότι καίγονται πιο εύκολα στον ήλιο.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ πρόσφερε συνολικά 320 σελιδοδείκτες για όλα τα παιδιά υπενθυμίζοντας για το πώς να χαίρονται το παιχνίδι στον ήλιο και αντηλιακά προϊόντα με υψηλή προστασία για το σώμα και το πρόσωπο, προσφορά της εταιρείας Drogopharma Health and Beauty, Υποστηρικτή των παρουσιάσεων. Υπερήφανος υποστηρικτής του προγράμματος πρόληψης του «Καρκίνου του δέρματος» είναι η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1065