Ο Μάριος Κουλούμας συνεχίζει στο πηδάλιο της ΟΣΑΚ. Το νέο Δ.Σ.


Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Εκλογική Συνέλευση των Μελών της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ). Ο Πρόεδρος της Μάριος Κουλούμας, κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στον ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας τα τρία τελευταία και πολύ σημαντικά χρόνια στον τομέα της υγείας. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών της ΟΣΑΚ, συζήτηση και έγκριση αποφάσεων.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, για όλα τα μεγάλα θέματα της υγείας τα οποία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών, καθώς και την ενδυνάμωση της φωνής του μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή των οργανώσεων μελών ήταν αθρόα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από δύο εκπροσώπους (ένα βασικό μέλος και ένα αναπληρωματικό), καταρτίστηκε σε σώμα ως εξής:

*  Πρόεδρος – Μάριος Κουλούμας (Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου)

*  Αντιπρόεδρος – Στέλλα Ελευθεριάδου (Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων καρδιοπαθών  Παιδιών

*  Γραμματέας – Πάμπος Παπαδόπουλος (Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου)

*  Βοηθός Γραμματέας– Δέσποινα Ρούσου (Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης)

*  Ταμίας – Ανδρέας Χριστοδούλου (ΠΑΣΥΚΑΦ – Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων)

*  Βοηθός Ταμίας–  Λουίζα Πόλυ (Europa Donna Κύπρου)

*  Εκπρόσωπος Τύπου– Δημήτρης Λαμπριανίδης (Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου)

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΟΣΑΚ κ. Κουλούμας ευχαρίστησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλες τις οργανώσεις των ασθενών για την προσφορά και το σημαντικό έργο τους αλλά και τη στήριξη που παρείχαν στην ΟΣΑΚ. Χάρη στο συλλογικό έργο όλων, η ΟΣΑΚ κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εμπλεκόμενους στα θέματα της υγείας έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στον τομέα τη υγείας. Η ΟΣΑΚ δικαίως έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως το μεγάλο κίνημα των ασθενών το οποίο διεκδικεί με αξιοπιστία και τεκμηρίωση τα δικαιώματά τους.

«Δέσμευση όλων είναι ότι η ΟΣΑΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των ασθενών στην υγεία, χωρίς να δέχεται εκπτώσεις και παλινδρομήσεις. Το ΓεΣΥ είναι πλέον μια πραγματικότητα η οποία έχει φέρει τρομακτικές αλλαγές στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και οι οργανωμένοι ασθενείς θα το διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού. Όσοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα σημεία και τις προκλήσεις των καιρών και όσοι συνεχίζουν να πολεμούν την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της δημόσιας υγείας θα βρουν τους οργανωμένους ασθενείς μπροστά τους».

Ο κ. Κουλούμας εξήγησε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούν με τον ίδιο ζήλο και μαχητικότητα, ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη και σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ, πάντα προς όφελος των ασθενών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δεύτερο σχέδιο εργοδότησης χρόνιων πασχόντων, μέσα από το οποίο ήδη έχουν εργοδοτηθεί 95 συνάνθρωποί μας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ΟΣΑΚ στη νέα τριετία είναι η συνεχής συμμετοχή των ασθενών στην πολιτική της υγείας. Ως εκ τούτου η εκπαίδευσή τους αποτελεί σημαντική παράμετρο, ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές, μεταφέροντας την άποψη των ασθενών, μια άποψη η οποία εδώ και πολλά χρόνια ήταν παραγκωνισμένη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2695