Ο αθλητής Ανδρέας Τζιαούρης τρέχει 250 χλμ στην έρημο για στήριξη της ΠαΣΣΠ


Μια σπάνια αποστολή για τους Σπάνιους Ασθενείς

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων, που γιορτάζεται κάθε έτος της τελευταία μέρα του μήνα Φεβρουαρίου, σαν Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων ανακοινώνουμε την έναρξη μιας σπάνιας αποστολής για σπάνιους ανθρώπους.

Ο 42χρονος αθλητής Ανδρέας Τζιακούρης θα συμμετάσχει τον Απρίλιο στον 37ο Marathon des Sables ή Μαραθώνιο της Ερήμου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Έρημο Σαχάρα, στο Μαρόκο τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο ΥπερΜαραθώνιος 250 χιλιομέτρων, διάρκειας 7 ημερών είναι ίσως ο σκληρότερος αγώνας δρόμου στον κόσμο που απαιτεί σπάνιες αντοχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές.

Με τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Ερήμου, ο Αντρέας αποφάσισε να στηρίξει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) τόσο οικονομικά καθώς και με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τα σπάνια νοσήματα και τις προεκτάσεις τους στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους. Οι άνθρωποι με σπάνια νοσήματα πολύ συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα λόγω της άγνοιας της κοινωνίας.

Η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός, παγκόσμιου βεληνεκούς, μπορεί να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για ενημέρωση του ευρύ κοινού αναφορικά με τα σπάνια νοσήματα. Ένα από αυτά είναι και η κυστική ίνωση. Μία ασθένεια από την οποία πάσχει ο μικρός Στέφανος και ο λόγος για τον οποίο ο Αντρέας Τζιακούρης αποφάσισε να αφιερώσει τον αγώνα του στο σκοπό αυτό καθώς προέρχεται από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Η προσπάθεια του Αντρέα, έχει πρωταρχικό στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων και υπηρεσιών της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων τα οποία αφορούν τους τομείς της υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών με σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι ο οικογενειάρχης, πυροσβέστης και αθλητής υπεραποστάσεων Ανδρέας Τζακούρης, έχει συμμετέχει και διακριθεί στο παρελθόν σε Παγκύπριες και Παγκόσμιες διοργανώσεις όπως το Τρίαθλο IRONMAN, τον αγώνα ορεινού Τρεξίματος Olympus Mythical Trail 100km στην Ελλάδα (4η θέση, 2020), τον αγώνα Sea to Sky 130km στην Κύπρο (2η θέση 2021) και το πιο πρόσφατο UTMB Ultra Trail Mont Blanc 170km που έγινε το Σεπτέμβριο στη Γαλλία.

Είναι η πρώτη φορά όμως που θα συμμετέχει σε ένα αγώνα που μόνο λίγα άτομα μπορούν να ολοκληρώσουν. Ο Αντρέας θα τρέχει για ώρες μόνος στην έρημο έτσι όπως και οι σπάνιοι ασθενείς πορεύονται στους δικούς τους καθημερινούς αγώνες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











523