Ημερίδα Μόνιμης Επιτροπής Καρκίνου ΟΣΑΚ: 9 οργανώσεις ενώνουν δυνάμεις για το αύριο


Για πρώτη φορά, οι εννέα οργανώσεις ασθενών με καρκίνο οι οποίες αποτελούν τη Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου της ΟΣΑΚ ενώνουν δυνάμεις και οργανώνουν «Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ενώνουμε δυνάμεις για το αύριο». Όλοι μαζί διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειές τους.

Στόχος της ημερίδας η ευθυγράμμιση όλων των φορέων ως προς το πού, βρισκόμαστε στην Κύπρο σε ότι αφορά τα θέματα καρκίνου, την ανάδειξη των πιο σημαντικών θεμάτων αλλά και τον καθορισμό προτεραιοτήτων, διεκδικήσεων και πολιτικών οι οποίες πρέπει να προωθηθούν με την εμπλοκή των αρμόδιων φορέων για θέματα τα οποία αφορούν και επηρεάζουν τους ασθενείς με καρκίνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 και τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση θα γίνουν σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες οι οποίες καταπιάνονται με τα θέματα καρκίνου όπως η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου η οποία έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας (Χριστίνα Γιαννάκη), ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας (Ευθύμιος Δίπλαρος) και ο Συμπρόεδρος του MEPs Against Cancer, Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ (Λουκάς Φουρλάς).

Η Επιστημονική Ημερίδα περιλαμβάνει:

-       Χαρτογράφηση της Κυπριακής πραγματικότητας στην ογκολογία ( Δρ. Σίμος Μαλάς, Ογκολόγος)

-       Ανάλυση των 5 πυλώνων της Εθνικής Στρατηγικής Καρκίνου (Δρ. Παύλος Δράκος, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τη Στρατηγική κατά του Καρκίνου)

Από πλευράς των ασθενών ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Καρκίνου, Αντώνης Τρύφωνος θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η δημιουργία ενός Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο αλλά και το όραμα των ασθενών σε σχέση με τα θέματα καρκίνου.

Σημαντική θα είναι η συμβολή του Δόκτορος Giovanni Apolone (Εκλελεγμένου Προέδρου του OECI, Επιστημονικού Διευθυντή του Fondazione Istituto Nazionale dei Tumori του Μιλάνου, Ιταλού εκπρόσωπου στην υποομάδα του Mission Board για τον Καρκίνο και τη νέα υποομάδα SGPP για τον καρκίνο) o οποίος θα μιλήσει για τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Καρκίνου: προώθηση της καινοτομίας για την ποιότητα στη φροντίδα του καρκίνου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Καρκίνου της ΟΣΑΚ (Αντώνης Τρύφωνος) και η Αντιπρόεδρος της Ογκολογικής Εταιρίας Κύπρου (Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου).

Τη Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου αποτελούν οργανώσεις μέλη της ΟΣΑΚ οι οποίες εκπροσωπούν ογκολογικούς ασθενείς ή/και ομάδες ασθενών με καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των αιματολογικών καρκίνων, σπάνιων καρκίνων καθώς και του παιδικού καρκίνου:

  1. Europa Uomo Κύπρου
  2. Εuropa Donna Κύπρου
  3. Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου
  4. Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος «Ζωή»
  5. Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας
  6. Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων – ΠΑΣΥΚΑΦ
  7. Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας»
  8. Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου
  9. Ένα Όνειρο μια Ευχή



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











586