Η ΟΣΑΚ ζητά ενημέρωση για τη long-covid και συνεργασία με τις αρχές


Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου ΟΣΑΚ αναφέρει:

«Με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το δίκτυο «Long Covid Cyprus», το οποίο είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο πανευρωπαϊκό δίκτυο «Long Covid Europe”, καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται σωστά πριν αποταθούν για θεραπεία.

Υπενθυμίζει επίσης ότι προς το παρόν και σε διεθνές επίπεδο, δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη και αδειοδοτημένη θεραπεία και ως εκ τούτου ο καλύτερος σύμβουλος για τον κάθε ασθενή είναι ο προσωπικός του γιατρός.

Το δίκτυο, «Long Covid Cyprus», έχει ήδη αποταθεί στις αρμόδιες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, ζητώντας τη συνεργασία τους προκειμένου να προωθηθεί κατά τις ενδεδειγμένες διαδικασίες το απαραίτητο ιατρικό πρωτόκολλο διαχείρισης των ασθενών με Long Covid.

Επίσης, έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας αφού και κατά τα πρότυπα των άλλων χωρών που διαθέτουν αντίστοιχα δίκτυα, η εμπλοκή του συστήματος υγείας του κάθε κράτους είναι απαραίτητη στην ορθή διαχείριση.

Επισημαίνουμε ότι όλες οι διαδικασίες, γίνονται με την ομάδα ιατρών-συνεργατών του δικτύου «Long Covid Cyprus» σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με την ομάδα ασθενών.

Το δίκτυο «Long Covid Cyprus» διαθέτει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 500 μέλη που έχουν εγγραφεί είτε μέσω της σελίδας του δικτύου στο Facebook, είτε κατευθείαν μέσω της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, η οποία και έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την προώθηση των αναγκών που έχουν οι long covid ασθενείς.

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, η Ομάδα "Long Covid Cyprus" καλεί την κυβέρνηση και την ιατρική και επιστημονική κοινότητα να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προωθήσουν τη συνεργασία και την κατάρτιση επιστημονικά ορθών ιατρικών πρωτοκόλλων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της μεγάλης και ετερογενούς ομάδας των ασθενών με long covid».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1006