Η ΟΣΑΚ στηρίζει τους νοσηλευτές του Δημοσίου Τομέα


Με αφορμή την εξαγγελία απεργίας από μέρους των νοσηλευτών των δημοσίων νοσηλευτηρίων, η ΟΣΑΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στο αίτημα τους για σωστή στελέχωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους:

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης σημαντικών τμημάτων των Δημοσίων Νοσοκομείων όπως είναι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ο εντατικές μονάδες νοσηλείας καθώς και ο διαχωρισμός και στελέχωση του τμήματος ασθενοφόρων είναι διαχρονικά αιτήματα που έπρεπε να είχαν επιλυθεί και που έχουν δυστυχώς αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Επίσης θα πρέπει να γίνεται σεβαστό και να διασφαλίζεται το δικαίωμα των νοσηλευτών στην  άδεια ανάπαυσης τους ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνοντας υπόψη και τον τεράστιο αγώνα που έδωσαν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. 

Σημειώνουμε επιπλέον τα θέματα της καλύτερης οργάνωσης και ορθολογιστικής και σωστής αξιοποίησης και κατανομής των νοσηλευτών που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα της στελέχωσης και της εξυπηρέτησης των ασθενών και που δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που αναμένετο. 

Θυμίζουμε επίσης ότι εκκρεμεί από το 2018 η ολοκλήρωση της πρόσληψης των φροντιστών υγείας που όπως είχε συμφωνηθεί θα αναλάμβαναν να εκτελούν σε ποσοστό μέχρι και 50% τα νοσηλευτικά καθήκοντα τα οποία εκτελούν σήμερα οι νοσηλευτές έτσι ώστε να απελευθερωθούν για τη στελέχωση άλλων τμημάτων όπου αυτό απαιτείται. Η πολιτεία όφειλε να δημιουργήσει προγράμματα και δομές για την εκπαίδευση των υπό αναφορά φροντιστών έτσι ώστε να στελεχώσουν με επάρκεια τα διάφορα τμήματα των νοσοκομείων. 

Καλούμε τον ΟΚΥπΥ να δράσει άμεσα και στοχευμένα προς επίλυση όλων των προαναφερθέντων ζητημάτων καθώς και απευθύνουμε έκκληση προς τους νοσηλευτές όπως αναστείλουν τα δυναμικά μέτρα που στο τέλος της ημέρας θα ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς που δεν έχουν καμία ευθύνη και όλοι μαζί να πιέσουμε για την σωστή στελέχωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











818